Cum se taie corect ceapa pe care o pui la călit, de fapt. Doar câțiva bucătari știu acest truc

Cum se taie corect ceapa pe care o pui la călit, de fapt. Doar câțiva bucătari știu acest truc
Tu știai cum se taie corect ceapa pe care o pui la călit?

Ceapa este cu siguranță una dintre cele mai folosite legume în bucătărie. De la salate și ciorbe, până la tocănițe și multe alte preparate culinare ceapa este nelipsită. Cu toate acestea cum se toacă corect ceapa? Ei bine, acest lucru îl veți afla în continuarea acestui articol.

Cum se taie corect ceapa. Care este secretul bucătarilor

După cum bine știți, tăiatul cepei se situează printre cele mai frecvente acțiuni pe care le desfășurăm în bucătărie. Ba chiar putem spune că este pe locul al doilea după spălatul vaselor. Cu toate că pare o activitate simplă, tăiatul acestei legume poate da de furcă chiar și persoanelor mai experimentate în arta culinară.

În acest context, în următoarele rânduri, noi îți vom spune cum se taie corect ceapa. Așadar, dacă vei urma acești pași, cu siguranță îți vor fi de ajutor în bucătărie. Iată cum se taie corect ceapa.

Cum să toci ceapa cubulețe

Mai întâi, trebuie să tai ceapa la ambele capete, folosind un cuțit curat și ascuțit, care să fie mai lung decât ceapa. Mai departe, pune leguma pe tocător tai-o în două jumătăți egale. Acum, îndepărtează coaja cepei.

Pune una dintre jumătățile de ceapă cu partea tăiată pe tocător și fă câteva tăieturi orizontale de la capătul dinspre codiță spre cel dinspre rădăcină. Atenție, trebuie să aveți grijă ca tăieturile să nu fie chiar până la capăt, însă foarte aproape de cotor, deoarece ceapa se va desprinde.

Acum, fă câteva tăieturi pe verticală, la fel, fără ca acestea să fie complete (să nu ajungă la rădăcina legumei). Ei bine, aproape am ajuns la final, așadar, taie acum perpendicular pe tăieturile verticale. Trebuie să menționăm faptul că, cu cât primele tăieturi sunt mai subțiri, cu atât ceapa va fi tocată mai mărunt.

Cum se taie ceapa felii

La fel ca și la tocatul cepei mărunt, îndepărtează capetele legumei și tai-o în două jumătăți egale. Îndepărtează cu mâinile coaja uscată de la exteriorul cepei. Pune una dintre jumătățile de ceapă cu partea tăiată pe tocător și taie felii subțiri începând de la rădăcină spre codiță.

Cu toate acestea, ai grijă la felul în care ții ceapa cu degetele, deoarece dacă nu ești atent, te poți tăia foarte ușor. Așadar, ca să eviți un astfel de accident, ține degetele ușor orientate spre interior și mută-le în timp ce înaintezi cu tăiatul. În concluzie, nu este chiar atât de greu să tai ceapa ca un profesionist, însă trebuie acorzi atenție unor detalii, iar cu timpul îți va fi mai ușor.

Urmăriți Playtech.ro și pe