30 sept. 2021 | 20:52

Planta care produce cartofi și roșii. Cum este posibil acest fenomen ciudat

Diverse
Planta care produce cartofi și roșii. Cum este posibil acest fenomen ciudat
O plantă poate produce cartofi și roșii. Cum se poate acest lucru?

Ce plantă produce cartofi și roșii? Este un fenomen greu de înțeles pentru unii. Ce spun specialiștii despre acest soi și ce îl face atât de special încât din el să fie cultivate două legume diferite?

Planta ciudată care produce cartofi și roșii: cum se poate acest lucru?

Există o plată care a trezit semne de întrebare tuturor celor care au văzut-o sau au auzit de ea. Aceasta poate produce cartofi și roșii în același timp. Este vorba despre cea cunoscută sub denumirea de TomTato.

Compania britanică Thompson and Morgan care este specializată în horticultură a lucrat preț de un deceniu la hibridul în cauză. TomTato este deja pe piața din Anglia și este un fenomen.

Conform producătorilor, plante este creată pe cale naturală, nu prin modificare genetică așa cum au crezut mulți când au auzit inițial de ea. Legumele pe care le produce par să nu aibă nicio legătură, dar se pare că fac parte din aceeași familie, a solanaceelor, motiv pentru care este posibilă altoirea cartofilor și a roșiilor crescute.

Cu toate astea, procesul nu este unul deloc ușor. Fiecare plantă are nevoie de îngrijire specială. Din fiecare se taie o bucată de țesut de dimensiunea unui capăt de ac ce este ulterior verificat de virusuri și crescut separat într-un gel.

După ce țesutul atinge cinci centimentri, tulpina celor două se taie în același unghi și se altoiește fiecare cu grijă. Capătul inferior al plantei de cartof se unește cu cel superior al roșiei și se prind laolaltă cu o grefă fină până când se poate observa îmbinarea dintre acestea în mod natural.

Directorul companiei care a produs hibridul subliniază că procesul este unul destul de dificil și sensibil. Lujerii trebuie să aibă exact aceeași grosime ca altoiul să se prindă.

„Planta a fost dificil de obținut”

„Planta a fost dificil de obținut pentru că tulpina roșiei și tulpina cartofului trebuie să aibă aceeași grosime pentru că altoirea să se producă cu succes. A fost o operațiune care a necesitat înalta calificare.

Am mai văzut produse similare. Totuși, la o privire mai atenta, era vorba de un cartof plantat în același ghiveci cu o roșie. În cazul nostru, este o singura planta care nu produce frunze de cartof”, a declarat pentru BBC Paul Hansord.

Mulți dintre români și-au adus aminte de experimentul inedit cu un kiwi și o banană. Acestea se uneau după ce erau tăiate în jumătate, ulterior banana lua textura și culoarea fructului lângă care era lipită, după ce erau plantate corespunzător.