Pe timp de iarnă, conducătorii auto se confruntă cu multe probleme, în ceea ce privește mașina pe care o conduc. Pe lângă revizia tehnică și schimbarea cauciucurilor de iarnă, problema parbrizului înghețat pare să troneze, în continuare, în clasament. Atunci când nu ai la îndemână soluții din comerț și nici prea mult timp la dispoziție, iată câteva trucuri geniale cu ajutorul căreia vei păstra dezghețat parbrizul automobilului tău.
Sărbătorile de iarnă ne umplu sufletele de bucurie, iar anotimpul geros este pe placul tuturor celor mici, care abia așteaptă să se joace în omăt, să construiască oameni de zăpadă și să se dea cu sania pe derdeluș.
Cu toate acestea, adulții nu se bucură la fel de mult atunci când temperaturile de afară scad sub 0 grade, iar parbrizul de la mașină îngheață fix când îți e lumea mai dragă, în special dacă te grăbești și trebuie să ajungi undeva, moment în care te decizi să iei mașina.
Desigur, racleta este la îndemâna oricărui șofer, dar unii preferă să apeleze la anumite metode din natură, atunci când nu au la îndemână soluțiile speciale găsite în comerț. Putem oricând să dăm drumul la căldură în mașină, așteptând ca parbrizul să se dezghețe, însă acest lucru durează foarte mult.
Pentru cei care nu au timp de pierdut, gospodarii recomandă să folosească două legume banale, pentru a scăpa de parbrizul înghețat.
Tot ce trebuie să faci, după ce ai spălat geamul, este să freci parbrizul cu o jumătate de ceapă roșie sau cartof. Este recomandat să faci acest lucru seara, iar peste noapte nu vei avea deloc probleme cu geamurile înghețate. Dimineața vei găsi parbrizul curat și dezghețat.
Secretul constă în zahărul pe care aceste legume-l conțin, substanță care va împiedica parbrizul mașinii să înghețe, pe viitor. Fă acest truc și vei putea circula cu mașina fără probleme. Este un truc simplu, ușor de folosit și dă rezultate.
Siguranța pietonilor și a conducătorilor de automobile este un lucru extrem de serios, iar vizibilitatea șoferilor este imperios necesară, atunci când pornesc la drum.
Mai exact, codul rutier îi pedepseste aspru pe românii care nu își dezăpezesc mașinile, înainte de a pleca la drum. Șoferii pot fi sancționați cu puncte amendă cuprinse între 9 și 20, iar amenzile în bani pornesc de la 1.305 lei și pot ajunge până la 2.900 de lei. De asemenea, nu uitați să schimbați cauciucurile cu cele de iarnă, pentru a circula regulamentar.