Ce se întâmplă dacă torni apă fierbinte pe parbrizul mașinii tale iarna

Ce se întâmplă dacă torni apă fierbinte pe parbrizul mașinii tale iarna
Ce metode exista ca sa iti dezgheti rapid parbrizul

Utilizatorii rețelelor de socializare au distribuit postări care îi sfătuiesc pe șoferi să toarne apă fierbinte pe parbrizul mașinii pentru a-l dezgheța mai repede. Iarna se apropie cu pași repezi și în București, dar și în alte orașe. Curățatul mașinii și dezghețatul parbrizului nu sunt printre lucrurile plăcute pe care să le faci, mai ales dimineața, când te grăbești la muncă. Cu toate acestea, ferește-te să torni apă fiartă pe parbriz, așa cum spun unii internauți, ca să îl dezgheți.

E bine să torni apă fierbinte pe parbrizul înghețat?

Specialiștii recomandă să nu se folosească apă fierbinte pe parbriz, care poate sparge sticla din cauza schimbării bruște de temperatură.

În schimb, ei recomandă pornirea motorului, setarea încălzitorului pe „dezghețare”, reglarea fluxului de aer la recirculare și mutarea controlului temperaturii la căldură maximă. Pe măsură ce gheața se topește, șoferii pot folosi o racletă de plastic, ștergătoarele de parbriz, o racletă de cauciuc sau o perie moale pentru a îndepărta gheața de pe geam.

Companiile de geamuri sfătuiesc, de asemenea, să nu folosească apă caldă sau fierbinte pe parbrize la temperaturi scăzute.

Turnarea de apă fierbinte pe parbrizul unei mașini în timpul temperaturilor scăzute îl poate deteriora, făcându-l să se crape sau să se spargă din cauza schimbării bruște de temperatură.

Ce alte soluții pentru un parbriz înghețat există

Printe cele mai bune metode de a dezgheța parbrizul se numără sprayul special pentru a sparge gheața, dacă stratul este subțire. Pui spray, aștepți câteva secunde și când începe să se scurgă apa, poți folosi ștergătoarele sau o cârpă urscată pentru a șterge geamul.

De altfel, poți prepara și acasă o soluție pe bază de oțet. Se pune jumătate apă și jumătate oțet într-o sticlă cu pulverizator și se șterg bine geamurile mașinii cu această soluție, seara. Dimineața, parbrizul va fi mai puțin înghețat și mult mai ușor de curățat.

Poți face aceeași soluție și din spirt sau poți apela la o husă pentru parbriz pe care să o pui seara și îți va proteja parbrizul până dimineața. Trebuie să te asiguri că parbrizul este perfect uscat înainte de pune husa pe el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI