S-a aflat care este leguma care calmează rapid arsurile solare. Expunerea la soare nu are doar beneficii estetice și pentru sănătate, ci poate însemna și episoade urâte pentru cei care întrec măsura cu statul la soare. Așadar, care e cel mai ieftin și eficient remediu?
Vara aduce, pentru mulți români, vacanța petrecută pe litoral sau numeroase weekenduri de relaxare la piscină. Statul la plajă are multe beneficii, însă cei care întrec măsura cu statul la soare au văzut pe pielea lor că soarele poate provoca și mult rău, respectiv arsuri groaznic de suportat.
Chiar dacă bronzul îi fac pe unii să se simtă mai frumoși, mai încrezători în ei, nu este bine să stăm foarte mult la soare. Astfel, pentru a nu ne afecta sănătatea, expunerea la soare trebuie făcută în trepte, cu pielea protejată de loțiuni solare și, contrar a ceea ce se spune, doar la prânz. Cei care nu respectă aceste sfaturi, conform experților în sănătate, riscă să se ardă, la propriu, și, din cauza disconfortului pe care îl produc arsurile, ne putem strica nu numai vacanța.
Pentru a combate efectele neplacute ale soarelui, din fericire, există mai multe remedii naturale mai puțin cunoscute.
Astfel, există chiar două legume care te pot ajuta să îți refaci pielea iritată de razele soarelui, acvestea fiind castravetele si cartoful. Feliile legumelor se pun direct pe zona afectată sau din aceste legume se fac paste care se aplică pe zonele afectate. Avantajul legumelor zdrobite, pasate sau date la răzătoare, este că nutrientii vor pătrunde mai rapid în piele, astfel că efectul va fi mai rapid.
Și otetul alb, mai ales cel de mere, are proprietăți recunoscute de calmare a pielii. Este însă mult prea tare pentru a fi aplicat simplu: mai ales dacă pielea este foarte afectată de soare și poate provoca usturimi puternice. Efectele benefice ale oțetului se obțin atunci când se adaugă două căni de oțet în apa călduță din baie.
Mierea încă din antichitate este folosită pentru mai multe tratamente naturale, printre care se numără și problematicele arsuri solare, pentru că acest aliment are proprietăți antiseptice și de calmare. O mască calmantă pentru arsurile de piele se face din miere amestecată cu albuș de ou, suc de castraveti sau ceai de mușetel.