Amestecul banal cu ingrediente din bucătărie care îți dezinfectează podelele din casă. L-ai încercat?

Amestecul banal cu ingrediente din bucătărie care îți dezinfectează podelele din casă. L-ai încercat?
Amestecul banal cu ingrediente din bucătărie care îți dezinfectează podelele din casă.

Care este amestecul banal cu ingrediente din bucătărie care îți dezinfectează podelele din casă. Tu l-ai încercat? E drept că atunci când vine vorba de curățarea locuinței, scoatem întotdeauna un întreg arsenal de produse pe care le cumpărăm din magazine, însă adevărul este că se poate crea un detergent puternic pentru a menține casa mereu curată, împrospătată și fără germeni, din ingrediente naturale.

Amestecul banal cu ingrediente din bucătărie care îți dezinfectează podelele din casă

Acest amestec natural care lasă podelele strălucitoare este pe bază de lămâi. Lămâile ajută la îndepărtarea petelor dificile, la albire, elimină mirosurile neplăcute, sunt anti-unsoare, îndepărtează tartrul, dau strălucire, au proprietăți antiseptice, antifungice și antibacteriene, pe lângă mirosul ajută la alungarea dăunătorilor precum muștele.

Deși acest produs natural de curățat este minunat pentru podelele tale, adevărul este că poate fi foarte util și pentru curățarea aragazului, a cuptorului și chiar și a oricărui colț al băii, inclusiv pentru cada, toaleta, chiuveta și chiar și draperiile sau paravanele. Pentru a prepara detergentul natural de lămâie și pentru a avea podelele strălucitoare și dezinfectate, ai nevoie de următoarele ingrediente.

  • Coaja de la 6 până la 8 lămâi
  • 1 lingură de sare
  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură de săpun praf
  • 100 ml alcool 70%.
  • O jumătate de litru de apă

Mod de preparare:

Rupe cojile de lămâie în bucăți mici, apoi amestecă cojile de lămâie cu apa călduță. Strecoară soluția și toarnă-o într-un recipient. Se adaugă apoi sarea și se amestecă bine. Se adaugă puțin câte puțin bicarbonatul de sodiu și se amestecă până se integrează bine. Se mai adaugă și săpunul și alcoolul și se continuă amestecatul.

Toarnă apoi amestecul într-o sticlă care se închide foarte bine pentru a nu se evapora alcoolul. Dacă ai de gând să curățați aragazul cu el, folosește un recipient cu atomizor. Folosește amestecul puternic pentru a îndepărta cea mai mare murdărie din casa ta!

Lămâia, rol purificator în casă

Specialiștii în credințele esoterice sunt de părere că lămâia este și un fruct purificator, care reușește să absoarbă și vibrațiile proaste ale casei, având și proprietățile stimulatoare și relaxante, ce i-ar putea împiedica pe cei care locuiesc în casă să se încarce cu emoții negative.

Pentru a curăța casa de energiile rele, trebuie să pui sare pe o farfurie și apoi să tragi o cruce pe lămâie. Pune vasul sub pat vreme de trei zile la rând.