Legătura secretă dintre Biserica Ortodoxă și AUR. S-a aflat abia după alegeri

Legătura secretă dintre Biserica Ortodoxă și AUR. S-a aflat abia după alegeri
Legătura dintre Biserica Ortodoxă și AUR

PSD a câștigat alegerile parlamentare 2020, cu aproape 5% peste liberali. Social-democrații încep să-și pună problema unui premier pe care să-l impună lui Klaus Iohannis și să adune o majoritate care să susțină un guvern PSD. Calculele fluctuează între UDMR și AUR, o alianță legată strâns de Biserica Orodoxă, cel puțin în lupta din scrutinul abia întâmplat.

Schimb pe schimb? Biserica Ortodoxă și AUR, legătura din campania pentru alegerile parlamentare

Biserica Ortodoxă a fost una dintre forțele motrice care au ajutat AUR, un partid aproape inexistent, prin expunere, să crească considerabil în sondajele de opinie. Liderii alianței și-au făcut campanie cu înalți prelați și au acționat minuțios ca mână dreaptă a Patriarhului sau a înalților prelați BOR în procesele intentate statului pe tema interzicerii pelerinajelor. Au făcut și propagandă în curtea lăcașurilor de cult din diaspora, iar Biserica le-a întors serviciu.

  • Cei doi lianți ai partidului care întrețin conexiunea cu Biserica Ortodoxă sunt Claudiu Târziu și avocata Diana Iovanovici-Șoșoacă.
  • Târziu este un jurnalist care a promovat ani buni, în paginile revistei ”AS” și ale propriei publicații ”Rost”, clerici și acțiuni ale BOR.
  • A promovat și campania Coaliție pentru Familie pentru modificarea definiției familiei din Constituție, sprijinită de Biserică.

Relația lui cu Biserica s-a transferat la AUR

„Biserica Ortodoxă Română trebuie să înțeleagă că, în acest moment, nu mai are nici un partener pe prima scenă politică a țării și, implicit, nici în structurile statului. Mă refer deopotrivă la instituția Bisericii și la comunitatea de credincioși. Prin urmare, Biserica trebuie să-și găsească un aliat. Și singurul natural, onest și cu șanse de a accede pe prima scenă este Alianța pentru Unirea Românilor”, a fost oferta lui Târziu, făcută pe 12 octombrie, printr-o postare pe contul de Facebook.

AUR, în apărarea Patriarhului

Când în spațiul public au apărut noi informații despre o posibilă colaborare cu securitatea a Patriarhului, alianța politică a emis un comunicat de presă, în data de 30 octombrie, în care denunță „tentativa eșuată de a-l discretita pe părintele patriarh ca parte a unui atac concertat al stângii neomarxiste”.

„…) Biserica Ortodoxă Română este inima poporului român, călăuza lui spirituală, refugiul și întărirea lui, reperul spre care românii privesc pentru a găsi povățuire, nădejde și dreaptă învățătură. (…)

Recentele asalturi contra întâi-stătătorului Bisericii Ortodoxe trebuie privite ca atacuri contra întregii Biserici. (…) A interzice românilor dreptul să se roage și să se închine lui Dumnezeu și Sfinților, să facă pelerinaje și să venereze sfintele relicve ale celor ce s-au învrednicit, prin viața lor de credință excepțională, de dumnezeiescul dar al sfințeniei, echivalează cu cea mai gravă opresiune impusă de un regim totalitar. (…)

În contextul războiului hibrid mediatic dus de neomarxiști contra Bisericii, A.U.R. se declară, prin întreaga sa doctrină creștin-conservatoare, de partea Bisericii și împotriva neomarxiștilor”, este notat în document, potrivit G4media. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI