Suma pe care a donat-o Biserica Ortodoxă în lupta cu pandemia. E cu adevărat impresionantă

Cu toții trăim vremuri dificile, iar actele cartiabile sunt atât de necesare în această criză. Ele par să se remarce la tot pasul, de vreme ce pandemia cu coronavirus a adus lalolaltă și a mobilizat cetățeni, firme, autorități publice. Binele tuturor a devenit important pentru fiecare, iar Biserica Ortodoxă a pus umărul la sprijinirea financiară a celor în nevoie cu o sumă incredibilă.

Simpli cetățeni, oameni ai Bisericii, membrii ai eparhiilor române au oferit ajutoare financiare și materiale pentru ca cei afectați să poată trece cu bine peste această perioadă. Ajutorul venit din partea Bisericii Ortodoxe Române este unul amplu, diversificat și se realizează atât la nivel de parohie cât și de eparhie.

Cine poate primi sprijin din partea Bisericii

Conform unui comunicat de presă al Patriarhiei, BOR își îndreaptă acțiunile caritabile către cei afectați de pandemia de coronavirus. Astfel, persoanele în vârstă, cu venituri mici, bolnave sau cu dizabilități, dar și cei care se află pentru moment în izolare sau în carantină găsesc suport din partea Bisericii. Același comunicat anunță că eparhiile române au oferit sprijin financiar de aproximativ 3.5 milioane de euro tuturor acestor categorii și altor situații de la începutul crizei COVID-19.

Donația Bisericii Române pentru depășirea pandemiei

Solidaritatea s-a manifestat direct la nivelul centrelor eparhiale, protopopiatelor, parohiilor și mănăstirilor care se află în subordinea Patriarhiei Române. Astfel, în perioada 28 aprilie – 4 mai, au fost oferite materiale și suport financiar în cuantum de aproximativ 2.273.189 lei.

Până astăzi, Biserica a oferit mai bine de 17.149.663 lei (peste 3,5 milioane euro) pentru a aduce un sprijin celor care se confruntă cu greutăți. Atât clerii cât și credincioșii au dat dovadă de o mobilizare exemplară și atenție la nevoile celor din jur. Astfel, oamenii aflați în situații grele au putut fi sprijiniți, conform unui articol publicat de G4Media.ro,
 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI