Cum s-a născut partidul AUR și cum a ajuns să câștige locuri-surpriză în Parlamentul României

Cum s-a născut partidul AUR și cum a ajuns să câștige locuri-surpriză în Parlamentul României
Partidul AUR de la înființare și până astăzi

Conform rezultatelor alegerilor parlamentare din data de 6 decembrie 2020, Partidul AUR, a reușit să depășească pragul electoral de 5%. Cu acest scor, acest nou partid va intra în Parlament. Iată câteva informații despre Partidul AUR.

Partidul AUR – de la naștere la câștig

Noul Partid AUR, are denumirea completă de, partidul Alianța pentru Unitatea Românilor. Acest partid a fost înființat pe data de 1 septembrie 2019, de către George Simion. Acesta este cunoscut ca fondator al platformei Acțiunea 2012, care militează pentru unirea cu Republica Moldova. Partidul are filiale în 22 de țări din Europa și din America de Nord și se consideră a fi un partid conservator, patriot și unionist.

Potrivit site-ului g4media.ro, în campania electorală, Simion s-a prezentat ca fiind cel care conduce „cea mai mare mișcare anti-sistem”. Acesta are 34 de ani, este activist unionist și a candidat și la alegerile europarlamentare. La alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, George Simion a deschis lista pentru Camera Deputaților.

Partidul AUR – George Târziu

George Târziu, este co-președinte al partidului. El s-a aflat pentru o perioadă în conducerea Coaliției pentru Familie și a fost în prim plan la referendumul din octombrie 2018. George are 47 de ani, este fost jurnalist și a candidat la alegerile pentru Primăria București. La alegerile din 6 decembrie 2020, acesta a deschis lista pentru Senat.

„Cine boicotează Referendumul pentru Căsătorie sau votează împotrivă este contra libertății, lipsit de dragoste și iresponsabil”, după cum declara George Târziu la acea vreme.

El mai era de părere că : „partidele care au trădat familia românească trebuie scoase din Parlament”.

Partidul AUR – Dan Tănasă

Un alt membru al Partidului AUR, este Dan Tănasă, al cărui nume este legat de violențele din Valea Uzului, care au avut loc în iunie 2019.

Claudiu Târziu a descris Partidul AUR, în campania electorală, ca fiind unul anti-sistem, care luptă împotriva partidelor „ipocrite”, pentru „interesul național” și ca să declanșeze „reforma clasei politice”.

Partidul AUR – obiective și priorități

Principalul obiectiv al Alianței AUR, este propunerea uniri dintre România și Republica Moldova. Iar printre printre prioritățile partidului AUR se numără:

 • familia care este baza oricărei societăţi sănătoase
 • patria care este comunitatea tuturor celor care au o limbă, o cultură şi o istorie comună, indiferent că se regăsesc între graniţele aceluiaşi stat sau nu
 • credința creștină care este fundament al civilizaţiei europene şi izvor de sănătate morală
 • libertatea, care este cel mai de preț dar al lui Dumnezeu.

Partidul AUR – candidați

Printre candidații controversați ai partidului AUR, menționăm:

 • Mircea Diaconu – actor cunoscut și fost europarlamentar
 • Nicolae Roman – generalul care ar fi participat ”la masacrul” contra revoluţionarilor de din Timişoara, potrivit ”Spune nu corupţilor”
 • Francisc Tobă – militar de carieră, cel care apare în dosarul legat de represiunea Revoluţiei de la Sibiu. Acesta este fost consilier al lui Adrian Năstase, fost parlamentar FDSN și fost candidat la parlamentare din partea PSD.
 • magnatul Bobby Păunescu
 •  Călin Georgescu – expert globalist din Clubul de la Roma, BNR, ONU, considerat a fi unul dintre creierele acestei mișcări
 •  Florian Colceag – ziarist, scriitor, inventator și antrenor de genii
 •  Iulian Horneț – profesor
 •  Alexandru Hornilă – profesor.

Partidul AUR loc în Parlament

Pe pagina de socializate a liderului Partidului Aur, George Simion, a fost postat următorul mesaj, ca răspuns la întrebarea: ”Cine este în spatele AUR”.

„Mulți se întreabă cine e în spatele nostru. VOI SUNTEȚI! Mulțumim, vom avea peste 10% din viitorul Parlament.”