Mulți dintre sportivi au propriul mod de a se îngriji mai ales înaintea unor competiții mari. Care sunt leacurile băbești practicate de unii dintre ei? Iată secretele marilor campioni de la Tokyo!
Sportivii de performanță au un program dur. Aceștia trebuie să-și păstreze o viață cât mai echilibrată și organizată pentru a fi apți la cele mai mari competiții. Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 au adus în vizor tuturor performanțe incredibile, recorduri mondiale doborâte sub privirile tuturor și limite constant depășite.
Campionii au lăsat pe toată lumea cu gura căscată. Munca uriașă din spate, dar și mici trucuri îi aduc în cele din urmă în vârf. Cei care practică înot la cel mai înalt nivel sunt văzuți deseori cu câteva pete rotunde pe corp, ca niște vânătăi, dar nu este nimic îngrijorător.
Kyle Chalmers a apărut așa în recenta competiție. Cel din urmă a fost medaliat cu bronz la ștafeta de 4 x 100 m liber și 4 x 200 m liber și medaliat cu argint la 100 m liber. Sportivul a atras atenția cu semnele de pe corp. Pentru cei mai în vârstă nu ar fi un secret pentru că acelea sunt din cauza tratamentelor cu ventuze.
Tratamentul constă în aplicarea unor ventuze cu gura în jos pe corp pentru a crea o umflătură în zonă și a stimula fluxul sanguin și de energie. Aceasta este o tehnică simplă pentru vascularizarea musculaturii.
„Aplicarea de ventuze reprezintă un gest simplu ce poate da rezultate minunate”, spunea Michel Henry, președintele asociației internaționale a practicienilor de „cupping”. Rezultatele fizice sunt impresionante indiferent de tehnică.
ATLETISM
03:47 (Olympic Stadium) 1.500 m feminin – primul tur al calificărilor – seria a 2-a: Claudia Mihaela Bobocea
KAIAC-CANOE
04:13 (Sea Forest Waterway) canoe-2 masculin – 1.000 m – seria a 2-a: Cătălin Chirilă, Victor Mihalachi
06:21 (Sea Forest Waterway) canoe-2 masculin – 1.000 m – sferturi de finală: Cătălin Chirilă, Victor Mihalachi (dacă se califică)
TENIS DE MASĂ
08:30 (Tokyo Metropolitan Gymnasium) echipe feminin – sferturi de finală: România – Hong Kong
-Au dreptul de a sta 30 de secunde fără masca de protecție
„Ideea este de a da sportivilor care au concurat, după ce toţi ceilalţi s-au retras, posibilitatea de a-şi scoate masca timp de 30 de secunde, rămânând pe podium pentru fotografii”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams. „Eu cred că toată lumea va înţelege că riscul este foarte, foarte mic şi că este de înţeles”, a adăugat oficialul CIO.