Larisa Iordache, după retragerea din finala la bârnă: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă”

Larisa Iordache, după retragerea din finala la bârnă: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă”
Larisa Iordache, după retragerea din finala la bârnă: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă”

Larisa Iordache a fost nevoită să se retragă și din finala la bârnă, programată astăzi la JO 2020. Durerile resimțite la gleznă de sportiva de 25 de ani au fost mai mari decât dorința de a concura pentru o medalie. După anunțul făcut de COSR, Larisa Iordache a postat un mesaj dramatic, dar și optimist, pe o rețea de socializare, în care își explică decizia.

Larisa Iordache, după retragerea din finala la bârnă

Larisa Iordache ar fi trebuit să ia startul în finala la bârnă de la JO 2020. După accidentarea suferită la gleznă, în calificările probei, campioana părea încrezătoare în capacitatea de a se reface până în ziua marii finale. Dar lucrurile n-au evoluat așa cum și-ar fi dorit ea. Astăzi, la încălzirea dinaintea concursului propriu-zis, Larisa și-a dat seama că durerea resimițită e mult prea mare. După ce s-a consulat cu antrenorii săi, Cristi și Lăcrămioara Moldovan, Larisa Iordache a decis, cu lacrimi în ochi, să se retragă din concurs.

Anunțul a fost făcut de COSR printr-o postare pe contul oficial de Facebook.

Fără Larisa Iordache în finală olimpică!
Problemele de la gleznă o împiedică pe Larisa să concureze azi. A încercat la încălzire câteva mișcări dar ea nu poate împinge în picior iar riscul unei accidentări e imens în aceste condiții.
Toți suntem lângă ea! Capul sus, Larisa! Știm că în condiții normale ai fi luptat, ai fi arătat cât de frumoasă e gimnastica ta”, se arată în mesajul postat de COSR pe Facebook.

„Am încercat și am sperat până în ultima clipă”

La scurtă vreme, Larisa Iordache a postat propriul mesaj către fani, explicând motivele deciziei sale. Greu încercată de decesul mamei, cu o lună înaintea Olimpiadei, Larisa e nevoită să treacă printr-o altă situație dificilă.

Nu vom înțelege niciodată de ce drumul pe care ni-l alegem este atât de dur cu noi în unele momente când ai nevoie să te lase să mergi liniștit spre ce vrei tu să faci. Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finala olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit… Durerea asta de la gleznă pe care o simt este peste limita mea de suportabilitate ca om.

Am vrut să o fac pentru mine. Pentru mine și pentru ființa care m-a împins pe drumul acesta. Care din păcate nu mai este lângă mine și nu mai pot obține un cuvânt de încurajare de la ea… Însă știu că am iubirea necondiționată a familiei mele. Vă iubesc!”, a scris Larisa Iordache în mesajul postat pe Facebook.

Ea a mai adăugat că își va lua o pauză, dar o va lua de la capăt după ce va fi pregătită fizic și psihic.

Este greu, greu… Pentru că de data asta chiar am crezut ca o să fie bine totul. Însă drumul nu se oprește aici cu această șansa nefructificată. Momentan pun puțină pauză și o iau de la capăt când o să fiu pregătită să reiau totul din punct de vedere psihic cât și fizic.

Antrenorilor mei vreau să le spun că îi iubesc pentru că indiferent de situație ei au crezut în mine și în tot ceea ce am făcut. Și pentru ca au pornit cu mine pe drumul acesta chiar când nu aveam pe nimeni lângă noi. Și vă apreciez pe voi, pe cei ce au sperat și m-au încurajat”, a mai scris Larisa Iordache pe Facebook.

Sursa foto: COSR/Team Romania/Cristian Nistor

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI