Plăcintele gătite acasă sunt un adevărat deliciu și mult mai gustoase decât cele cumpărate. Atunci când vrem să gătim astfel de delicatese, cuptorul electric este aliatul nostru. Cele mai populare sunt plăcintele cu brânză. Sunt foarte gustoase și ușor de făcut. La ce temperatură se coace plăcinta cu brânză la cuptorul electric, aflați în rândurile următoare.
Cuptoarele electrice sunt din ce în ce mai populare și mai mulți români le preferă față de cele clasice. Motivul principal este ușurința cu care pot fi programate să coacă diverse mâncăruri, pe lângă multe alte avantaje.
Atunci când vine vorba despre prepararea plăcintelor sau altor deserturi, cuptorul electric este cel mai bun prieten al nostru. Majoritatea rețetelor de prăjituri oferă durată și temperatura optimă la trebuie încălzit cuptorul înainte de a băga tava. Însă, există situații în care aceste detalii nu sunt precizate.
Vezi și Cât se lasă friptura de porc la cuptor. Temperatura pe care trebuie să setezi ca să iasă suculentă
De asemenea, trebuie să ținem cont și de specificațiile cuptorului, vechimea lui sau eficiența lui energetică. Iată care sunt cele mai gustoase deserturi pe care le poți prepara la cuptorul electric, la câte grade trebuie să fie cuptorul pentru a ieși delicioase și câte minute:
Citește și: De ce se numesc plăcintele din Moldova „poale-n brâu”. Detaliul care le face cu adevărat speciale
Trebuie să aveți în considerare că temperaturile de coacere și durata pot varia și în funcție de ingredientele pe care le folosiți. De exemplu, dacă un preparat are foarte mult zahăr, blatul se poate arde mai repede.
Cuptoarele electrice pot avea mai multe funcții față de unul clasic, așa că este recomandat să citiți cu atenție sfaturile producătorului. Cuptoarele pot avea funcții precum: încălzire superioară/inferioară, grill, convecție cu umidificare, gătire cu abur, autocurățare și multe altele.
În cuptorul electric puteți prepara foarte multe feluri de mâncare. De la deserturi care îți lasă gura apă, până la carne de vită și pizza. Iată temperaturile de coacere pentru difere preparate:
În primul rând, este bine de știut că temperatura de coacere pentru carne diferă în funcție de tipul acesteia. De exemplu, carnea roșie, de porc sau vită, va avea nevoie de o temperatură mai mare față de cea de pește sau curcan.
Vezi și Cât se țin sarmalele la cuptor, de fapt. Secretul ca să iasă aurii și fragede
În general, carnea de vită și porc se gătesc la o temperatură de 200-250 grade Celsius. Dacă vei folosi această temperatură, carnea va avea o crustă rumenă la exterior, iar în interior va rămâne suculentă.
Carnea albă, precum cea de pui sau de pește, are nevoie de temperaturi mai mici de coacere. Cel mai bine este să setați o temperatură de circa 150-175 grade Celsius și tăiați bucățile de friptură mai groase, astfel încât să nu se usuce.
Citește și: Plăcintă creaţă cu brânză şi ceapă verde, reţeta tradiţională. Aşa o mâncai doar la bunica
Pizza și pâinea au aluat dospit, ceea ce impune respectarea unor pași în procesul de coacere. Trebuie să avem în considerare și cantitatea de zahăr folosită, caz în care temperaturile pot fi mai mari.
Pâinea și blatul de pizza se coc la o temperatură de 180 – 210 grade Celsius și se folosesc funcțiile de încălzire superioară și cea inferioară. Majoritatea cuptoarelor electrice pot folosi cele două funcții simultan.