09 ian. 2023 | 13:42

La ce temperatură se coace plăcinta cu brânză la cuptorul electric. Secretul ca să iasă pufoasă și delicioasă

Sfaturi Culinare
La ce temperatură se coace plăcinta cu brânză la cuptorul electric. Secretul ca să iasă pufoasă și delicioasă
La ce temperatură se coace plăcinta cu brânză la cuptorul electric

Plăcintele gătite acasă sunt un adevărat deliciu și mult mai gustoase decât cele cumpărate. Atunci când vrem să gătim astfel de delicatese, cuptorul electric este aliatul nostru. Cele mai populare sunt plăcintele cu brânză. Sunt foarte gustoase și ușor de făcut. La ce temperatură se coace plăcinta cu brânză la cuptorul electric, aflați în rândurile următoare.

Cum coacem prăjiturile la cuptorul electric. La ce temperatură se coace plăcinta cu brânză?

Cuptoarele electrice sunt din ce în ce mai populare și mai mulți români le preferă față de cele clasice. Motivul principal este ușurința cu care pot fi programate să coacă diverse mâncăruri, pe lângă multe alte avantaje.

Atunci când vine vorba despre prepararea plăcintelor sau altor deserturi, cuptorul electric este cel mai bun prieten al nostru. Majoritatea rețetelor de prăjituri oferă durată și temperatura optimă la trebuie încălzit cuptorul înainte de a băga tava. Însă, există situații în care aceste detalii nu sunt precizate.

Vezi și Cât se lasă friptura de porc la cuptor. Temperatura pe care trebuie să setezi ca să iasă suculentă

De asemenea, trebuie să ținem cont și de specificațiile cuptorului, vechimea lui sau eficiența lui energetică. Iată care sunt cele mai gustoase deserturi pe care le poți prepara la cuptorul electric, la câte grade trebuie să fie cuptorul pentru a ieși delicioase și câte minute:

  • Plăcinta cu brânză – 200 grade Celsius – 20 minute;
  • Macaroane cu brânză – 175 grade Celsius – 20 minute;
  • Brioșe – 175 grade Celsius – 35 minute;
  • Negrese – 180 grade Celsius – 30 minute;
  • Pâine și alte aluaturi dospite – 200 grade Celsius – 20 minute;
  • Blat de tort sau tartă – 180 grade Celsius – 30 minute;
  • Foietaje – 200 grade Celsius – 15 minute.

Citește și: De ce se numesc plăcintele din Moldova „poale-n brâu”. Detaliul care le face cu adevărat speciale

Trebuie să aveți în considerare că temperaturile de coacere și durata pot varia și în funcție de ingredientele pe care le folosiți. De exemplu, dacă un preparat are foarte mult zahăr, blatul se poate arde mai repede.

Temperaturile de coacere la cuptorul electric pentru diferite preparate

Cuptoarele electrice pot avea mai multe funcții față de unul clasic, așa că este recomandat să citiți cu atenție sfaturile producătorului. Cuptoarele pot avea funcții precum: încălzire superioară/inferioară, grill, convecție cu umidificare, gătire cu abur, autocurățare și multe altele.

În cuptorul electric puteți prepara foarte multe feluri de mâncare. De la deserturi care îți lasă gura apă, până la carne de vită și pizza. Iată temperaturile de coacere pentru difere preparate:

  • Carne de porc și vită

În primul rând, este bine de știut că temperatura de coacere pentru carne diferă în funcție de tipul acesteia. De exemplu, carnea roșie, de porc sau vită, va avea nevoie de o temperatură mai mare față de cea de pește sau curcan.

Vezi și Cât se țin sarmalele la cuptor, de fapt. Secretul ca să iasă aurii și fragede

În general, carnea de vită și porc se gătesc la o temperatură de 200-250 grade Celsius. Dacă vei folosi această temperatură, carnea va avea o crustă rumenă la exterior, iar în interior va rămâne suculentă.

  • Carnea de pui și pește

Carnea albă, precum cea de pui sau de pește, are nevoie de temperaturi mai mici de coacere. Cel mai bine este să setați o temperatură de circa 150-175 grade Celsius și tăiați bucățile de friptură mai groase, astfel încât să nu se usuce.

Citește și: Plăcintă creaţă cu brânză şi ceapă verde, reţeta tradiţională. Aşa o mâncai doar la bunica

  • Pizza și pâine

Pizza și pâinea au aluat dospit, ceea ce impune respectarea unor pași în procesul de coacere. Trebuie să avem în considerare și cantitatea de zahăr folosită, caz în care temperaturile pot fi mai mari.

Pâinea și blatul de pizza se coc la o temperatură de 180 – 210 grade Celsius și se folosesc funcțiile de încălzire superioară și cea inferioară. Majoritatea cuptoarelor electrice pot folosi cele două funcții simultan.

Parteneri
Divorț neașteptat în lumea mondenă. O cunoscută artistă de muzică populară s-a despărțit în secret
Redactia.ro
Banca din România care oferă cele mai bune dobânzi la depozite în lei, în ianuarie 2025. Unde poți să câștigi cei mai mulți bani
Click.ro
Călin Georgescu a atacat la CEDO decizia de anulare a alegerilor prezidențiale
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Revelion de coșmar pentru Brigitte și Florin Pastramă, în Poiana Brașov! Incredibil ce li s-a întâmplat în restaurantul unde s-a ținut petrecerea. 'Am plătit 600 de euro!'
Unica.ro
Codul Rutier 2025. Parcarea neregulamentară te va costa enorm
EVZ.ro
Dana Roba și iubitul s-au despărțit din nou? Mesajul cu subînțeles postat de make-up artist: „Aproape că nu mai însemni nimic pentru nimeni”
Spynews
Bucurie totală pentru Călin Georgescu. Anunțul fulger de la avocați: E unanim recunoscut!
Capital.ro
WOW, ce palat! Cum arată vila din Pipera a familiei Borcea. Imagini de Crăciun cu gemenele și frățiorul Milan. Prințesele lui Borcea sunt ca două păpuși
Avantaje
Anunț CRUCIAL despre PENSII și SALARII. Ministrul Finanțelor a spus ADEVĂRUL
Mediaflux
Dana Roba și iubitul s-au despărțit din nou? Mesajul cu subînțeles postat de make-up artist: „Aproape că nu mai însemni nimic pentru nimeni”
Spynews.ro
Zodiile care vor avea 5 ani plini de noroc, începând cu 2025. Trăiesc cea mai bună perioadă a lor: succes uriaș, mai ales financiar, călătorii în străinătate
Realitatea.net
Ce mesaj neașteptat a transmis Michele Răduță, după finala Chefi la cuțite sezonul 14. Orlando Zaharia a reacționat imediat
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro