08 feb. 2022 | 18:36

La ce se pot folosi lămâile în bucătărie, de fapt. Românii aleg să le evite, din păcate, în aceste situații

Diverse
La ce se pot folosi lămâile în bucătărie, de fapt. Românii aleg să le evite, din păcate, în aceste situații
La ce se pot folosi lamaile in bucatarie

Lămâile pot avea multe întrebuințări în bucătărie. Fie le folosim în salate sau pentru a asezona peștele, fie se poate utiliza în parfumuri, industria cosmetică sau poate fi un remediu bun pentru a curăța diferite suprafețe ale mobilierului din casă. Iată la ce mai poți folosi aceste citrice în bucătărie.

Trucuri geniale pentru a folosi lămâile în bucătărie

Poate nu te-ai gândit la asta până acum, dar lămâile sunt considerate alimente „bune la toate” în gospodărie. Pe lângă faptul că pot condimenta, aromatiza preparatele culinare și pot marina cărnurile  înainte de gătire, aceste fructe se pot utiliza, cu succes, și pentru alte lucruri.

De exemplu, lămâile sunt un înlocuitor al oțetului în salate. De asemenea, aceste citrice ajută la conservarea temporară a unor fructe și legume care oxidează după ce au fost feliate. Cu alte cuvinte, acidul din lămâie distruge enzimele responsabile de producerea oxidării.

Tot pe parte culinară, lămâile sunt folosite pentru a prepara o limonadă răcoritoare și dau un plus de savoare compozițiilor din prăjituri și cremelor dulci. În altă ordine de idei, românii utilizează lămâile pentru a acri ciorbele și supele, atunci când nu pun câteva picături de lămâie în prepararea sosurilor.

Cum cureți mașina de spălat vase cu lămâie

Lămâile sunt excelente atunci când vine vorba de curățarea unor suprafețe încăpățânate. De exemplu, un truc ideal este să folosiți lămâie când curățați mașina de spălat vase. Sunt momente în care aparatul capătă anumite mirosuri și nici nu mai curăță vasele la fel de bine.

Soluția salvatoare pentru a curăța mașina de spălat vase este să amesteci două linguri de suc de lămâie cu o cană (200 ml) de oțet, pe care o vei turna în cuva mașinii de spălat vase, după ce ai golit toate spațiile.

Pornește un program scurt, iar mirosurile neplăcute vor dispărea ca prin farmec. După o astfel de reîmprospătare, puneți odată cu capsulele de detergent și câteva picături de ulei esențial de lămâie. Mirosul proaspăt se va menține mai mult timp.

Un alt truc genial folosind aceste citrice este să pui 2 felii de lămâie în adidași. Această metodă ingenioasă te ajută să scapi de mirosurile neplăcute ale pantofilor tăi sport. Lămâile neutralizează izurile, iar tu te vei putea bucura de perechea ta favorită de încălțări fără să te preocupi de aspectul urât mirositor.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Neatenția care îi lasă pe șoferi fără bani. Amenda este uriașă
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro