La ce oră se face duș, de fapt. Specialiștii au decis momentul potrivit al zilei. Tu îl respecți?

La ce oră se face duș, de fapt. Specialiștii au decis momentul potrivit al zilei. Tu îl respecți?
Specialiștii au decis momentul potrivit al zilei. Tu îl respecți?

Dermatologii recomandă să petreci aproximativ 5 până la 10 minute pe zi sub duș. În timp ce unii dintre noi nu ne putem imagina să ne confruntăm cu ziua fără dușul de dimineață, alții preferă să se spele zilnic noaptea. Și, deși timpul ales pentru a face duș ține de propriile preferințe, se pare că cei care aleg să îl facă noaptea pot avea, de fapt, mai multe beneficii de frumusețe și sănătate. Iată de ce dușurile nocturne sunt în beneficiul tău!

La ce oră se face duș, de fapt

S-ar putea să te ajute să adormi mai repede

Un duș de seară relaxează corpul și mintea și poate oferi și un somn mai bun. Dușul cu 90 de minute înainte de culcare în apă caldă te poate ajuta să adormi cu aproximativ 10 minute mai repede decât de obicei. Acest lucru se întâmplă deoarece apa caldă scade ușor temperatura corpului, trimițând un semnal către corpul tău că este timpul să te culci.

Este mai bine pentru pielea ta

Dușul înainte de culcare ar putea ajuta, de asemenea, la ținerea la distanță a acneei. Părul nostru colectează acumulările de bacterii și de produse pe tot parcursul zilei și, pe măsură ce capul tău atinge perna, toate aceste impurități sunt transferate pe pernă și apoi pe fața ta. Deoarece pielea noastră se regenerează în timp ce dormim, a merge la culcare cu o piele curată și proaspătă înseamnă, de asemenea, că noile tale celule ale pielii vor fi sănătoase.

Poate ameliora alergiile sezoniere

Dacă suferi de alergii sezoniere, a face un duș noaptea poate ajuta la ameliorarea simptomelor. A fi afară înseamnă alergeni, cum ar fi polenul și praful, care intră în piele și pe haine și, dacă nu faci duș înainte de a dormi, s-ar putea să ajungă pe așternut. Dacă ai obiceiul de a sări la duș dimineața, ia în considerare schimbarea rutinei și, în schimb, să faci un duș de noapte pentru a evita simptomele neplăcute.

Părul tău va fi mai sănătos

Dacă îți speli părul seara, vei avea mai mult timp să-l lași să se usuce în mod natural la aer. La rândul său, acest lucru îți va menține părul strălucitor și sănătos mai mult timp, deoarece te ajută să blochezi umezeala. Uscarea părului în goană  dimineața poate deteriora firele, lăsându-le slabe și fără strălucire.

Ajută la combaterea transpirației excesive

În timp ce un duș dimineața este o modalitate excelentă de a te împrospăta înainte de a începe ziua, dușul pe timp de noapte te poate ajuta, de fapt, să previi mirosul corporal. Dacă faci un duș răcoros înainte de culcare, te-ar putea ajuta la reducerea transpirației nocturne de care suferă mulți oameni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI