Trucul care te ajută să te răcoreşti instant pe caniculă. Este genial, toată lumea trebuie să îl afle

Trucul care te ajută să te răcoreşti instant pe caniculă. Este genial, toată lumea trebuie să îl afle
Trucuri de răcorire instant în vreme de caniculă

Probabil ați auzit că puteți turna apă peste încheieturi sau gât pentru a vă răcori rapid. S-ar putea să nu știți că avem cele mai bune puncte de răcire ale corpului, precum și cele mai eficiente modalități de a le folosi. În afară de asta mai sunt și alte trucuri de a menține o răcorire eficientă a corpului.

Când vrem să ne răcorim trebuie să purtăm îmbrăcăminte lejeră

Dacă ai putea să te întinzi în costum de baie toată vara, ai face-o. Cel mai bun mod de a rămâne răcoros în aceste vremuri fierbinți este să purtați țesături care promovează fluxul de aer și care îndepărtează sudoarea de pe corp. Vă mențin răcoros și împiedică orice formă de transpirație. Bumbacul, este unul din materialele recomandate în această perioadă.

Cu toate acestea, unele mărci, combină materiale precum poliesterul și spandexul pentru soluții similare. În acest caz, îmbrăcămintea stratului de bază elimină umezeala și eliberează căldura departe de corp. Tricourile și lenjeria de corp sunt tocmai țesăturile pe care le doriți cel mai aproape de piele în timpul zilelor caniculare.

Când se încălzește prea mult, corpul se menține aproape de gradele dorite. Când se face foarte frig, puterile sale de încălzire intră în acțiune, astfel încât să nu înghețați. Și cu cât pompați mai multă apă în corp, cu atât poate regla mai bine acest proces. Dar, în acest caz, te ajută să transpiri, care la rândul său eliberează căldură din corp. Recomandarea este de 8 pahare de apă pe zi și adăugați mai multe dacă transpirați toată ziua.

Trucuri de răcorire instant în vreme de caniculă

Dacă toate acestea nu funcționează, există și alte trucuri de ne răcori. Sunt trucuri, aproximativ simple, care ne pot face viața mai ușoară pe timpul verii și a temperaturilor caniculare. Înainte de a folosi aceste trucuri este bine să vă familiarizați cu punctele de impuls ale corpului.

Motivul pentru care funcționează aceste trucuri este că încheietura și gâtul conțin puncte de puls. În esență, sunt zone în care vă puteți simți pulsul, deoarece vasele de sânge sunt aproape de suprafața pielii. Deoarece sunt atât de aproape, totuși, vă puteți răcori sângele și temperatura corpului, punând zona în contact apă rece.

Cu toate acestea, gâtul și încheieturile nu sunt singurele puncte de puls pe corp. Interiorul coatelor și genunchilor sunt alte două puncte de presiune obișnuite, precum și vârfurile picioarelor și interiorul gleznei. Există, de asemenea, un punct de puls pe coapsele tale interioare.

Și, în timp ce fruntea este folosită în mod obișnuit ca punct de răcire, punctul pulsului de pe cap este de fapt mai aproape de tâmplă și zona aflată chiar în fața urechii. Există mai multe trucuri, desigur, dar acestea sunt cele mai convenabile în scopul de a vă răcori.

Reglați-vă metoda de răcire la activitatea voastră de zi cu zi

Evident, nu toate aceste puncte vor fi convenabile să se răcească tot timpul. Există o serie de moduri diferite prin care poți să le răcorești și va trebui să le folosești pe cele mai convenabile pentru tine în acel moment. De exemplu, dacă stați des în căldură, înfășurați o bandană umedă  în jurul încheieturii, cotului sau gâtului, când puteți. Este o modalitate ușoară de a vă păstra corpul răcorit.

Totuși, dacă doar stați pe canapea într-un spațiu fierbinte al unui apartament, veți putea profita de picioarele, gleznele, genunchii sau coapse în plus față de celelalte. Dacă nu vă deplasați, puteți utiliza cealaltă metodă populară de a folosi cuburi de gheață înfășurate într-o cârpă, mai degrabă decât doar o bandană umedă.

Unii recomandă să puneți gheața învelită cu prosop pe punctele de puls pentru un minut. Rețineți că acest lucru nu este neapărat finalul tuturor acestor trucuri de răcorire. Atacarea punctelor de puls ar trebui să te răcească ușor, dar nu te aștepta să fie un remediu 100% la căldură.

Asigurați-vă că faceți tot ce puteți pentru a vă răcori, cum ar fi să vă folosiți aparatul de aer condiționat dacă puteți. Să găsiți un spațiu confortabil cu aer condiționat, să încercați alternative la aparatele de aer condiționat, să generați mai puțină căldură în spațiul de locuit și, bineînțeles, rămânând hidratat și în afara razelor soarelui fierbinte.

Alte trucuri care ne mențin răcoarea corpului și a casei

Udă-ți perdelele

Aceste trucuri există de mult, dar foarte rar sunt încercate acasă. Spritarea sau înmuierea perdelelor sau lăsarea lor să stea în găleți cu apă, este o modalitate excelentă de a răci orice lumină solară sau briză care intră din exterior. Aceste trucuri funcționează numai dacă puteți face aerul să circule pentru a evapora apa, deci rulați un ventilator în același timp sau alegeți o fereastră cu curent de aer.

Cumpărați sau construiți o pălărie de gheață

Folosirea unei comprese reci la cap poate face minuni în căldura puternică, mai ales dacă sunteți predispus la dureri de cap. Puteți cumpăra sau construi propria pălărie de gheață, la diferite grade de eficacitate și costuri. Pentru o răceală ieftină, aruncați câteva prosoape umede în congelator. Există benzi de gheață proiectate special, disponibile și online pentru cumpărare.

Puneți un castron de gheață în fața ventilatorului

Aceste trucuri ușoare sunt cele mai bune dintre aparatele de aer condiționat făcute în casă. Aruncați doar o grămadă de cuburi de gheață într-un castron metalic și puneți-l în fața unui ventilator care funcționează. Înclinați ventilatorul sau vasul în așa fel încât aerul să curgă direct pe suprafața înghețată, răcind aerul suflat. Veți simți efectul imediat. Nu uitați să reumpleți tăvile de gheață imediat pentru a fi gata pentru următoarea încărcare.

Trucuri simple  de răcorire. Păstrați cremele hidratante la frigider

Imaginați-vă că vă frecați crema hidratantă rece pe frunte, sau pe picioare, în mijlocul unei zile fierbinți. S-ar putea să fie ceva demn de reținut pe tot parcursul anului. Potrivit medicilor dermatologi, aplicarea cremei hidratante, după o perioadă de timp ținute în frigider, poate ajuta la reducerea umflăturii și a apariției rozaceei, deși produsele pe bază de ulei nu ar trebui să rămână mult timp sau nu vor absorbi la fel de bine. Pentru o experiență de două ori răcoritoare, încercați aceste trucuri cu un tub de aloe vera.

Dacă sunteți în zone cu căldură uscată, beți ceva fierbinte

Să bei o ceașcă fierbinte de ceai ar putea fi cel mai ciudat lucru din gândurile tale acum. Există un motiv științific pentru care, paradoxal, te va ajuta să te răcorești. Ceea ce s-a constatat este că atunci când beți o licoare fierbinte, aveți de fapt o creștere disproporționată a cantității pe care o transpirați.

Băutura fierbinte este mai fierbinte decât temperatura corpului, dar cantitatea prin care îți mărești transpirația compensează mai mult căldura adăugată în corp din fluid, spun specialiștii. Rețineți că aceste trucuri vor funcționa numai dacă transpirația voastră se poate evapora din corp, ceea ce înseamnă că acest lucru nu va funcționa foarte bine în zonele umede.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI