Uleiul care ține țânțarii la distanță de pielea ta. E ieftin și se folosește corect doar așa

Uleiul care ține țânțarii la distanță de pielea ta. E ieftin și se folosește corect doar așa
Uleiul care ține țânțarii la distanță de pielea ta. E ieftin și se folosește corect doar așa

Sezonul cald a început, iar în perioada următoare vom sta cel mai mult afară, atât ziua, cât și seara. De aceea, este esențial să știm cum să ținem țânțarii la distanță de pielea noastră.

Pentru cei care adoră să iasă în natură, dar nu vor să folosească produse sintetice pentru a alunga țânțarii, vor fi bucuroși să afle că soluțiile contra acestor insecte se găsesc tot în natură.

Cum ținem țânțarii la distanță pe timpul verii

În continuare, vă prezentăm o gamă variată de uleiuri esențiale care luptă împotriva insectelor și care vă vor fi de mare ajutor în timpul verii. Iată cum putem prepara un ulei anti-țânțari:

Luăm o sticlă cu pulverizator de 30 ml și adăugăm 10-25 de picături de ulei esenţial ( la cel de mentă punem doar 12 picături), iar apoi umplem cu ulei de cocos restul sticlei. Aplicarea spray-ului se face prima dată pe mână, iar mai apoi pe corp. Este recomandat să se repete la 2-3 ore această procedură.

Pentru a obține o loțiune de corp anti-insecte, este necesar să luăm orice cremă pe care o avem prin casă, cam 30 de ml, și în care adăugăm 10-12 picături de ulei esenţial.

De asemenea, putem folosi brățări și medalioane pentru a ține tânțarii la distanță, dacă adăugăm în ele uleiuri. Uleiurile care resping țânțarii sunt: Patchouli, Lavandă, Eucalipt Citriodora conform aromateria.ro. 

Albinele uriașe asiatice au invadat SUA

Oamenii de știință din nord-vestul Statelor Unite au localizat primul cuib de viespe gigantice asiatice, cunoscute și sub denumirea de „viespi ucigași”. Departamentul pentru Agricultură de Stat din Washington a declarat că entomologii au descoperit cuibul în cavitatea unui copac în Blaine. Este vorba de un orășel de la granița de nord a statului cu Canada.

”Albinele uriașe asiatice, un dăunător invaziv care nu este originar din SUA, sunt un prădător al albinelor și altor insecte. Un grup mic de viespi gigantici asiatici poate ucide un stup întreg de albine în câteva ore.”, se arată în declarația departamentului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI