26 mai 2022 | 19:56

La ce distanță se pune hota de aragaz. Greșeala uriașă pe care o fac mulți români

Utile
La ce distanță se pune hota de aragaz. Greșeala uriașă pe care o fac mulți români
La ce distanta se pune hota de aragaz

La ce distanță se pune hota de aragaz este marea dilemă a persoanelor care vor să achiziționeze una. Este util să ai o hotă în bucătărie deasupra plitei sau aragazului. În acest fel, bucătăria ta va mirosi frumos și proaspăt mereu. Dar are hota de bucătărie suficient spațiu pentru a funcționa corect? Indiferent dacă gătești pe un aragaz cu gaz sau pe un aragaz cu inducție, trebuie să ții cont întotdeauna de o anumită distanță. Acest lucru nu este doar sigur, ci și recomandat. Iată așadar la ce distanță se pune hota de aragaz.

La ce distanță se pune hota de aragaz ca să fie eficientă

Tipul de hotă este un factor care trebuie luat în considerare, atunci când te întrebi la ce distanță se pune hota de aragaz, deoarece datorită caracteristicilor sale va trebui să fie amplasată la o înălțime sau alta. Cunoscând toate acestea, să vedem înălțimea recomandată pentru fiecare dintre hote în funcție de tipul acesteia și de tipul de blat pe care va fi folosită. Iată care sunt cele mai cunoscute tipuri de hote:

  • Hota montată sub dulap
  • Hota retractabilă sau hota telescopică
  • Hota de perete
  • Hota incorporabilă
  • Hota incorporabila în blat
  • Hota de tavan sau hota tip insulă.
Distanța față de aragaz la care se pune hota

Distanța corectă dintre hotă și aragaz

Distanța corectă dintre hotă și aragaz

Măsurarea distanței corecte, în ceea ce privește distanța la care se pune hota de aragaz, poate fi complicată. Dacă nu ești chiar atât de priceput, ar trebui să apelezi la un specialist pentru a te asigura că hota este instalată la înălțimea corectă. În acest fel, poți fi sigur că gătești în siguranță. Consultă întotdeauna manualul, deoarece distanța recomandată de producător diferă pentru fiecare tip de hotă.

Hota de bucătărie trebuie să fie întotdeauna la fel de lată și, de preferință, mai lată decât aragazul pentru a extrage totul în mod corespunzător.

La ce distanță se pune hota de aragaz. Greșeli pe care să le eviți

Este incredibil de important să obții distanță precisă la care se pune hota de aragaz. Înălțimea optimă a hotei îmbunătățește eficiența și longevitatea hotei. Dar dacă este prea aproape sau prea departe de aragaz acest lucru poate avea un efect negativ asupra performanței și durabilității. De asemenea, dacă hota va fi mai aproape de suprafața de gătit, asta înseamnă că grăsimea și murdăria de la gătit se vor lipi de suprafețele înconjurătoare. Va trebui să cureți oțelul inoxidabil din exteriorul hotei mai des, probabil la fiecare două săptămâni, sau cel mult lunar.

Important de reținut este faptul că hotele nu sunt tocmai ușor de mutat după ce sunt instalate, așa că odată ce sunt instalate, sunt cumva blocate la acea înălțime.

Distanța hotei față de aragazul pe gaz

Distanța minimă dintre plita cu gaz și hota de bucătărie trebuie să fie de 65 de centimetri. Motivul pentru care este recomandată această distanță este că la un aragaz cu gaz sunt prezente flăcări. Dacă acestea sunt prea aproape de hota de aragaz, există posibilitatea ca aceasta să ia foc la propriu. Căldura intensă poate declanșa un incendiu în bucătărie, ceea ce îți poate deteriora aragazul, mobilierul sau chiar întreaga casă. Acest lucru ar putea fi un mare impact pentru bugetul tău, deoarece ar trebui să îți înlocuiești hota și să repari daunele din jur.

Atunci când gătești pe gaz, plita îți încălzește și tigaia dacă este ținută puțin deasupra ei. Acest lucru este util dacă ai de gând să gătești în wok exemplu. De aceea, hota de bucătărie poate atârna mai sus decât în cazul unui aragaz electric. Este recomandată o distanță maximă de 80 de centimetri. Dacă atârnați hota mai sus, există riscul ca aceasta să nu aspire toate aburii de gătit. Reține așadar distanțele recomandate:

  • Distanța minimă: 65 de centimetri
  • Distanța maximă: 80 de centimetri.

Distanța hotei față de aragazul electric

Dacă gătești pe un aragaz ceramic sau cu inducție, nu va trebui să te confrunți cu flăcări, iar distanța minimă este mai mică. Aceasta este de obicei de 55 de centimetri, dar consultă un manualul hotei pentru a te asigura. Aceasta poate varia în funcție de marcă, tip sau model. Este recomandată o distanță maximă de 80 de centimetri. Din cauza lipsei flăcărilor, nu poți găti în wok sau ține tigaia la înălțime deasupra focului. Dacă hota de bucătărie atârnă mai sus, probabil că nu va aspira toți aburii de gătit. Reține așadar distanțele recomandate:

  • Distanța minimă: 55 centimetri
  • Distanța maximă: 80 de centimetri.
PlaySport
DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Ce s-a întâmplat în relația lui Marica după episodul „Prosopul”, când a fost prins în hotel cu nevasta altuia: „Era pandemie”
Ego.ro
Antonia, GOALĂ pușcă! Poza din intimitate a scăpat pe net. Doar Alex Velea o vede AȘA
Digi24
Cum a reușit un bărbat să stea gratis timp de 5 ani într-un hotel celebru din New York
Cancan.ro
ADIO, RCS RDS! Digi dispare din luna mai. Anunţul oficial a fost făcut
GSP.ro
Cosmin Olăroiu, la capătul puterilor în Emiratele Arabe Unite: „M-am săturat!”
Stirile PROTV
Incendiu pe un bulevard din București. Două persoane au murit, alte trei au ajuns la spital, inclusiv un copil
Romania TV
Ce etnie are Carmen Trandafir. Artista a recunoscut fără să-i fie ruşine: „Fiecare pădure are uscăciunile ei!”
Capital.ro
INTERZIS pentru cei care au MAȘINĂ DE SPĂLAT. Sub nicio formă nu trebuie să faci acest lucru
EVZ.ro
Este cel mai controversat cavou de la Bellu. Construit cu forțe supranaturale
Adevarul
Unde trăiesc cel mai puțin „dotaţi“ bărbaţi din lume. Locul ocupat de români în topul mondial
BZI.ro
Câştigător Survivor România All Stars 2024. Cine va lua premiul de 100.000 de euro
Spynews.ro
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Libertatea.ro
Cheia anchetei din cazul celor 17 decese de la Spitalul Sf. Pantelimon. Ce este noradrenalina și cum se poate verifica dacă a fost folosită corect
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Ce se întâmplă când apeși tasta 6 la bancomat. Secretul pe care puțini îl știu
Redactia.ro
E oficial: FCSB are ”șef” până pe 9 ianuarie 2029! Nu e Gigi Becali
Digisport.ro
Digi RCS&RDS dispare din luna mai. Reprezentanții companiei au făcut anunțul
Click.ro
Theo Rose a recunoscut că îl plăcea pe Anghel Damian din timpul relației cu Alex Leonte: „Strici și casa omului și pe a ta. Și-a asumat un mare risc...”
Viva.ro
Delir după delir la televiziunea rusă: „Trebuie să-i facem pe europeni să înțeleagă că pot muri, că va fi război nuclear în Europa”
Digi24
ANALIZĂ. Cine pleacă la oaste și ce șanse ai să lupți în prima linie dacă ne pune Putin gând rău și se sună mobilizarea generală
Digi24
Divorțul care zguduie lumea mondenă! Și-au spus ADIO după 23 de ani! Nimeni nu se aștepta la asta!
Unica.ro
A murit unul dintre cei mai dragi preoți. A fost ucenicul lui Arsenie Boca
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Mellina s-a vindecat după câteva luni în care s-a confruntat cu probleme de sănătate. A fost la un pas de anorexie
Spynews
A murit marele actor al României. Nu ne-ar ajunge 10 vieți să-ți mulțumim
Capital.ro
Horoscop 15-21 aprilie 2024, cu Mihai Voropchievici. Balanțele vor câștiga pe toate planurile, Gemenii sunt nevoiți să facă o alegere importantă
Antena 3
Crina Mardare și Mișu Cernea, poveste de dragoste atipică. Nu au locuit niciodată împreună, deși au o relație de peste două decenii
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Nu-mi pasă...”
Avantaje
HOROSCOP SPECIAL până în MARTIE 2025! Probleme pentru o ZODIE
Mediaflux
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O femeie a văzut că „porțile iadului” par să se deschidă chiar în curtea casei și totul a fost surprins pe camerele de filmat
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro