Carnea de rață este cu adevărat o delicatesă, dacă este gătită corect, fiind un tip de carne ceva mai complicat. Puțini știu, însă, cât trebuie lăsată la fiert, pentru ca preparatul nostru să fie unul ca la carte. Dacă ții cont de timpul exact, se va topi în gură la propriu.
Carnea de rață este foarte gustoasă, dar se prepară destul de greu. Are o mulțime de beneficii pentru sănătate, însă mulți evită să o gătească pentru că este foarte posibil ca rețeta să nu iasă așa cum trebuie.
Conține, printre altele, tiamină, vitamina A, colină, naicină, vitamina B5, B6, B12, acid folic, vitamina C, D, K și E, potasiu, fosfor, calciu și terminând cu magneziu, cupru, seleniu, mangan, zinc și fier. Poate fi introdusă în dieta noastră zilnică, atâta timp cât este consumată cu moderație.
Înainte de a te apuca să faci un preparat pe bază de rață, ar fi bine să te informezi cu privire la modul și timpul de gătire. Dacă vrei să faci o ciorbă gustoasă, află câte minute trebuie să stea carnea pe foc.
Se știe că rața se gătește mai greu decât puiul. Cu toate acestea, odată preparată cum trebuie, devine un fel de mâncare absolut delicios, de care nu te vei mai sătura.
Dacă doriți să faceți o supă bună, spălați carnea, puneți-o într-o cratiță mare și apoi fierbeți-o timp de aproximativ o oră. În acest timp, trebuie să mai îndepărtezi spuma care se formează și să te asiguri că nu rămân impurități în zeamă.
Între timp, se taie legumele pentru supă și se prăjesc într-o tigaie timp de 3-4 minute, pentru o aromă mai intensă. Când carnea este gătită, se scoate, se îndepărtează oasele și se pune din nou în cratiță. După ce a mai fiert încă 5-10 minute, se oprește focul și supa este gata.
Timpul total de gătire pentru carnea de rață este, așadar, de 1 oră și 5-10 minute. Uneori, timpul poate să mai crească, în funcție de vârsta păsării.
Grăsimea contează atunci când gătiți, deoarece acționează ca o barieră în calea transferului de căldură. O rață slabă se va găti foarte repede, în timp ce o rață grasă va dura puțin mai mult, așa că va trebui să vă determinați metoda de gătit pe baza conținutului de grăsime.
Începeți prin a scoate carnea din frigider cu 30 de minute până la o oră înainte de gătire. Acest lucru este important din două motive: primul este pentru ca pieptul de rață să se gătească mai uniform, iar al doilea se datorează faptului că pielea rece, care ajunge într-o tigaie fierbinte, va produce condens.
Acea umiditate ne împiedică să obținem o crustă crocantă, ceea ce va duce la următoarea situație: carnea trebuie să fie uscată. Carnea congelată va elibera mult lichid în timpul decongelarii. În acest caz, uscați-o și lăsați-o să se răcească neacoperită în frigider timp de o oră sau două.
Ca în cazul oricărui tip de carne, asigurați-vă că îl lăsați să se odihnească timp de 6-8 minute înainte după ce îl gătești, astfel încât condimentele și zeama să aibă timp să se redistribuie în carne. Nu-l acoperi cu folie! Acest lucru aburește prea rău pieptul și înmoaie carnea.