Kovesi poate afla astăzi sentința Curții Supreme în procesul intentat de Inspecția Judiciară

Kovesi poate afla astăzi sentința Curții Supreme în procesul intentat de Inspecția Judiciară
Kovesi așteaptă decizia în procesul cu Inspecția Judiciară

Laura Codruța Kovesi poate afla astăzi sentința magistraților de la Curtea Supremă în porcesul în care Inspecția Judiciară a contestat respingerea de către CSM a abaterii disciplinare în legătură cu desemnarea unei judecătoare pentru efectuarea unui control la DNA. Peste doar 2 zile, Parlamentul European și Consiliul UE poartă a doua rundă de negocieri cu privire la numirea procurorului șef european, funcție pentru care Kovesi e favorită.

În acest moment, în cursa pentru șefia Parchetului European au mai rămas fosta șefă a DNA, care este favorită după votul din 26 februarie din comisiile LIBE și CONT din Parlamentul European, și Francois Bohnert, care a primit votul ambasadorilor statelor membre UE din COREPER. O eventuală decizie nefavorabilă primită din partea judecătorilor Curții Supreme i-ar putea diminua șansele Laurei Codruța Kovesi în cursa pentru postul de procuror șef european.

Laura Codruța Kovesi respinge acuzațiile aduse de Inspecția Judiciară

Fosta șefă a DNA s-a prezentat în fața magistraților de la Curtea Supremă în urmă cu o săptămână, iar la ieșirea din sala de judecată a respins acuzațiile pe care i le aduce Inspecția Judiciară, care a contestat numirea de către Kovesi a unui membru în echipa care a efectuat un control la DNA, acesta fiind în incompatibilitate.

„CSM a stabilit că nu am comis nicio abatere disciplinară, este vorba despre un control pe care l-am dispus în cadrul DNA. Printre alte activităţi dispuse, am dispus ca un consilier care avea calitatea de judecător, dar era detaşat la DNA, să facă o evaluare pe aspecte de jurisprudenţă, având în vedere că era o practică judiciară neunitară în interiorul insttuţiei. Cam aceasta este abaterea disciplinară, o să vedem soluţia”, declara Kovesi la ieșirea de la audieri.

O decizie în dosarul în care Inspecția Judiciară contestă decizia luată de CSM cu privire la abaterea disciplinară în cazul Laurei Codruța Kovesi ar putea fi dată astăzi de Curtea Supremă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI