Klaus Iohannis, apel pentru populație. Ce trebuie să facă acum toți românii

Klaus Iohannis, apel pentru populație. Ce trebuie să facă acum toți românii

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban vizitează astăzi Spitalul Militar de Campanie ROL II, secție externă a Spitalului Militar Central, din incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie ”Ana Aslan” Otopeni.

Klaus Iohannis, apel pentru populație

Lângă București, armata a ridicat un spital, acolo unde se află președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban.

„Am vizitat toate secțiile, iar în următoarele ore va primi toate acreditările și va intra în funcțiune. România este pregătită să facă față, cât se poate de bine, acestei epidemii. După ce se termină această criză, care, din păcate, va mai dura, vom face o analiză la sânge a sistemului sanitar

Oricând de pregătite ar fi autoritățile, o parte semnificativă aparține fiecărui român. Este important să evitați contactul cu alți oameni”, a spus Klaus Iohannis.

Ministerul Apărării Naționale a început pe 18 martie pregătirile pentru montarea spitalului ROL II, care va funcționa ca unitate pentru tratarea cazurilor ușoare și medii de infectare cu COVID-19 din România, în incinta Institutului ”Ana Aslan”. Cu ajutorul a două aeronave ale Forțelor Aeriene Române, au fost aduse în țară echipamente de protecție medicală din Turcia și Germania.

Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când Armata ridică o unitate spitalicească pentru a suplini necesarul de paturi în spitale. Oamenii legii se așteaptă ca numărul românilor infectați cu noul coronavirus să crească în următoarea perioadă.

Hotelurile din Capitală, la dispoziția medicilor

Mai multe hoteluri vor fi puse la dispoziția medicilor, îndeosebi a celor care lucrează în spitale de boli infecțioase, pentru a se putea caza acolo, în cazul în care doresc să se izoleze și să nu mai meargă acasă, pentru a nu-și pune familiile în pericol. Conform informațiilor Digi 24, municipalitatea a primit deja peste 700 de cereri din partea cadrelor medicale care vor să se cazeze în altă parte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI