Se închid parcurile din București, începând cu 28 martie. Ce se întâmplă cu mai multe hoteluri din Capitală

Se închid parcurile din București, începând cu 28 martie. Ce se întâmplă cu mai multe hoteluri din Capitală

Toate parcurile din București se închid începând cu 28 martie 2020. Este o măsură suplimentară pe care municipalitatea o ia pentru a limita răspândirea epidemiei de COVID-19. Mai multe hoteluri din Capitală vor fi puse la dispoziția medicilor.

Se închid parcurile din București, din 28 martie

Bilanțul actual al epidemiei din România este de 1.292 infecții, 26 de persoane decedate și 115 pacienți vindecați. Medicul Alexandru Rafila a declarat că se așteaptă la o creștere vertiginoasă a numărului de noi cazuri. El spune că săptămâna viitoare am putea intra în Scenariul 4, adică România va depăși 2.000 de cazuri de infecții.

„Scenariul cel mai favorabil este ca în decurs de 7 zile să ajungem la 2.000 de cazuri. Dar este foarte probabil ca acest scenariu să fie depășit și să atingem mai repede 2.000 de cazuri. Scenariul 4 înseamnă că sunt peste 2.000 de cazuri confirmate și există posibilitatea să fie activată și a treia linie de spitale”, spune Rafila.

Până la acest moment, când măsurile autorităților vor fi mai dure, sâmbătă, 28 martie, toate parcurile din București se vor închide, conform unei decizii luate vineri seară de comitetul municipal pentru situații de urgență. Aceasta este o măsură suplimentară pe care municipalitatea o ia pentru a limita răspândirea bolii.

Ce se întâmplă cu mai multe hoteluri din Capitală

Mai mult, câteva hoteluri din Capitală vor fi puse la dispoziția medicilor, îndeosebi a celor care lucrează în spitale de boli infecțioase, pentru a se putea caza acolo, în cazul în care doresc să se izoleze și să nu meargă acasă, pentru a nu-și pune familiile în pericol. Primăria Capitalei a primit deja peste 700 de cereri din partea cadrelor medicale care doresc să se cazeze în altă parte.

Se închid parcurile din București, începând cu 28 martie. Ce se întâmplă cu mai multe hoteluri din Capitală
Mai multe hoteluri din Capitală le vor deveni casă medicilor

De asemenea, municipalitatea merge mai departe și cu planul de a testa un eșantion din populația Bucureștiului, iar săptămâna viitoare începe pregătirea personalului medical care se va ocupa de aceste testări. Potrivit Digi 24, este posibil să înceapă spre finalul săptămânii, însă se așteaptă informații suplimentare de la Institutul Național de Statistică pentru o dimensionare cât mai corectă a eșantionului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI