21 nov. 2023 | 15:48

Klaus Iohannis, mesaj pentru români după turneul din Africa. Ce spune despre banii cheltuiţi în această vizită VIDEO

Politică
Klaus Iohannis, mesaj pentru români după turneul din Africa. Ce spune despre banii cheltuiţi în această vizită VIDEO
Klaus Iohannis, lider român

Președintele Klaus Iohannis începe, marți, ultima etapă a turneului său african în Republica Senegal, încheind astfel seria de vizite oficiale în Africa, care a inclus deja Kenya, Tanzania și Cabo Verde. Această inițiativă reprezintă un demers important al președintelui român de consolidare a relațiilor bilaterale și de promovare a unei „noi strategii pentru Africa”. Ce mesaj a transmis liderul român pentru cetățenii de acasă?

Activitățile lui Klaus Iohannis înaintea încheierii vizitei în Africa

Președintele Klaus Iohannis se pregătește să încheie turneul său african cu o vizită oficială în Republica Senegal, după ce a efectuat vizite de stat în mai multe țări africane. Marți și miercuri, șeful statului va avea un program mai relaxat, inclusiv o vizită într-o insulă ce face parte din patrimoniul UNESCO.

În timpul șederii sale în Senegal, președintele Iohannis va fi primit de omologul său, președintele Republicii Senegal, Macky Sall, la Palatul Prezidențial. De asemenea, el va asista la inaugurarea Casei Națiunilor Unite din Senegal și va vizita Muzeul Civilizațiilor Negre din Dakar, în timp ce ziua de joi se va încheia cu un eveniment deosebit la Palatul Prezidențial.

Turneul prezidențial în Africa a avut ca scop consolidarea colaborării dintre România și statele africane, precum și promovarea intereselor economice, culturale și diplomatice ale țării.

Președintele Klaus Iohannis a transmis că această inițiativă face parte dintr-o abordare proactivă a României în relațiile internaționale, în special în contextul schimbărilor geopolitice și economice la nivel global.

CITEȘTE ȘI: Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Iohannis după vizita cuplului prezidenţial în Africa. Românii au fost sinceri

 Importanța vizitei soților Iohannis în Africa

Președintele Klaus Iohannis a oferit declarații detaliate cu privire la turneul său african, răspunzând astfel întrebărilor insistente ale unui jurnalist de la Libertatea. Șeful statului a subliniat că această inițiativă reprezintă o nouă abordare a României în relația cu continentul african și a evidențiat importanța consolidării legăturilor cu statele africane.

„Prin acest turneu am repus România pe radarul african”, a declarat președintele, evidențiind faptul că acesta este un semnal clar al noii strategii pe care țara noastră o adoptă în privința relațiilor cu Africa.

El a subliniat că aceasta nu reprezintă doar o simplă vizită, ci o manifestare a unui angajament profund în consolidarea parteneriatelor diplomatice, culturale și economice cu statele africane.

„Avem o nouă strategie față de Africa și, ca să-i dau greutate, am planificat acest turneu în Africa”, a explicat președintele Iohannis, subliniind că acest efort este menit să arate că România acordă o importanță deosebită relațiilor cu statele africane și că dorește să contribuie la dezvoltarea colaborărilor bilaterale.

De asemenea, liderul român a evidențiat că, în ciuda faptului că turneul nu s-a încheiat, rezultatele sale până în acest moment au fost promițătoare, cu trei vizite de stat efectuate cu succes în Kenya, Tanzania și Capul Verde.

CITEȘTE ȘI: De ce a mers Klaus Iohannis în turneu în Africa. Scopul real al acestei vizite, dezvăluit de un oficial

Mai mult, președintele Iohannis a subliniat că acest tip de interacțiuni sunt esențiale pentru a crește conștientizarea potențialului colaborării dintre România, Uniunea Europeană și Africa.

Ce spune Klaus iohannis despre costurile generate în urma turneului din Africa

Președintele Klaus Iohannis, aflat într-un turneu în Africa alături de soția sa, a răspuns evaziv și întrebărilor privind costurile acestei călătorii, menționând că vor fi furnizate informații conform legii.

Șeful statului consideră că acest turneu reflectă o nouă abordare a României față de continentul african, iar aprecierea românilor pentru această inițiativă ar putea exista datorită conștientizării potențialului relațiilor solide între România și statele africane, precum și între Uniunea Europeană și Africa.

Deși nu a vrut să ofere informații exacte privind costurile acestui turneu, surse citate de presa națională estimează că aceste cheltuieli se ridică la aproximativ 1,2 milioane de euro. Cu toate acestea, președintele a subliniat că aceste costuri sunt parte a unui efort mai amplu pentru consolidarea relațiilor dintre România și Africa.

”Cred că românii apreciază, fiindcă mulți cunosc relațiile pe care le-am avut și cred că mulți își dau seama de potențialul enorm pe care îl reprezintă o relație bună între România și statele africane, între Uniunea Europeană și Africa.

Iar în ce privește cheltuielile, sigur că aceste lucruri vin cu niște cheltuieli, voi instrui serviciul presă să vă dea o informare conform legii”, a spus Iohannis într-o declarație difuzată de Antena 3 CNN.

CITEȘTE ȘI: Un african celebru, stabilit în România, despre dansul lui Carmen Iohannis în Kenya: ”Putea refuza!” EXCLUSIV

Parteneri
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Redactia.ro
O recunoști? A fost cea mai bine vândută artistă din epoca interbelică. A depășit-o chiar și pe Maria Tănase
Click.ro
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri care loveau un bărbat cu bâte
Digi24
Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
EVZ.ro
Cum a fost surprins Ronald Gavril, iubitul Anamariei Prodan, la întoarcerea în România, de către parteneră. Luptătorul va participa la gala sportivă organizată de impresară
Spynews
A murit un mare CAMPION mondial al României. Era o legendă în lumea întreagă
Capital.ro
Sirop din flori de soc, rețetă pentru iarnă. Așa te poți bucura de băutura copilăriei și în sezonul rece
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o CONCUBINĂ și un COPIL
Mediaflux
Jurații de la Chefi la cuțite, detalii din culisele emisiunii, înainte de Marea Finală. Cum a fost competiția pentru Richard Abou Zaki sau Alexandru Sautner
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro