Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră despre cei nevaccinați. Ce restricții pot avea

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră despre cei nevaccinați. Ce restricții pot avea
Klaus Iohannis, declaratii de ultima ora despre cei nevaccinati. Ce restrictii pot avea

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut declarații de ultimă oră despre persoanele nevaccinate. Șeful statului a dezvăluit ce urmează în perioada următoare.

Klaus Iohannis a precizat, miercuri, 4 august, că autoritățile nu-i pot constrânge pe români să facă anumite lucruri pe care nu le vor, inclusiv să se vaccineze. Acesta este de părere că trebuie îmbunătățită campania de vaccinare, deoarece pericolul încă există! Pandemia nu s-a terminat și este foarte important ca România să prevină un noul val de COVID-19.

Vaccinarea în masă este singura soluția pentru a scăpa de valul 4 al pandemiei de coronavirus.

„Nu putem să îi constrângem pe oameni să facă anumite lucruri pe care nu vor să le facă pentru că nu le înţeleg. Aşa este şi cu vaccinarea. Trebuie să aprofundăm, să îmbunătăţim campania de vaccinare. Pandemia nu s-a terminat. De asta, de fiecare dată când fac declaraţii spun românilor să se vaccineze. Este foarte foarte important ca să prevenim un nou val, ca să prevenim răspândirea acestui virus. Însă interdicţii neexplicate, în această etapă, după părerea mea, nu ne duc foarte departe şi chiar dacă este posibil să se introducă anumite restricţii pentru persoane nevaccinate în locurile neesenţiale, restaurante, cinematografe şi aşa mai departe, asta nu rezolvă problema. Rezolvă doar probleme punctuale”, a precizat Iohannis.

Klaus Iohannis nu dorește măsuri care duc la discriminări

România este deja în al doilea an de pandemie, dar nu poate învinge un nou val de COVID prin discriminare, potrivit președintelui Klaus Iohannis.

„Nu putem să învingem pandemia prin discriminare. Noi putem să învingem pandemia prin vaccinare. Este destul de simplu de spus, este mai complicat de realizat, însă, repet: vaccinul este disponibil la liber de câteva luni de zile deja şi oamenii trebuie să înţeleagă că noi am ajuns aici în faza în care avem puţine cazuri şi datorită vaccinării şi dacă vrem să rămână aşa, atunci vor trebui mult mai mulţi români să meargă să se vaccineze”, a mai spus preşedintele.

În caz contrar, spune Klaus Iohannis, este mai mult ca sigur că valul 4 al pandemiei de coronavirus va ajunge și în România, așa cum a apărut deja în țări din Occident, un val care „se întinde între cei nevaccinaţi”.

Iohannis a ținut să precizeze că și persoanele vaccinate anti-COVID pot face boala, însă fără simptome grave, care să necesite internarea la ATI.

„Știu că ați citit articole că și persoane vaccinate au fost depistate pozitiv, dar ei nu fac boala cu simptome grave, vaccinarea inhibă dezvoltarea bolii. Vaccinați-vă”, a declarat Iohahnnis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI