De ce s-a întâlnit Gheorghe Hagi cu Klaus Iohannis. Cum au ajuns cei doi față în față

De ce s-a întâlnit Gheorghe Hagi cu Klaus Iohannis. Cum au ajuns cei doi față în față
Întâlnire de gradul trei între Gică Hagi și Klaus Iohannis

Atât Klaus Iohannis, cât și Gică Hagi, sunt doi oameni importanți pentru România. Unul este Președintele statului, celălalt este Regele fotbalului românesc. Dacă ar fi să ne luăm după popularitate, clar Gică Hagi ar câștiga detașat. Numai că nu vorbim de un top al popularității, ci despre întâlnirea dintre Gică Hagi și Klaus Iohannis, într-un loc mai puțin convențional.

Mesajul lui Hagi la finalul primului mandat pentru Klaus Iohannis

Klaus Iohannis intra în 2014 pe ușa din față a politicii românești. După ce-l învinge pe Victor Ponta în turul doi al Alegerilor Prezidențiale, Klaus Iohannis își duce la bun sfârșit primul mandat de  patru ani. În 2018, în timpul campaniei pentru cel de-al doilea mandat, politicianul a revenit cu multe din promisiunile primei campanii. Numai că bilanțul primilor patru ani arăta un procent mic de realizări din lista lungă propusă în capmania România lucrului bine făcut.

Printre cei care au criticat modul în care Klaus Iohannis a gestionat frâiele României, în acei patru ani, s-a aflat și Gheorghe Hagi, Regele fotbalului românesc. Recunoscut deja pentru realizările sale prin Academia de fotbal de la Ovidiu, Hagi era nemulțumit de evoluția lucrurilor în sport, cultură și sănătate. Mesajul transmis atunci de Gică Hagi a fost unul foarte apreciat de opoziția actualului președinte, Klaus Iohannis, dar foarte adevărat.

“Dacă aș fi presedintele Romaniei, aș investi doar în segmentele sociale. Cultură, sport și sănătate. Sunt trei segmente sociale, la care se adaugă infrastructura. M-aș băga în toate și Romania o să înflorească, o să zâmbim cu toții!

Din păcate, acum suntem toți triști. Tot ce este în România este numai negativ! Cu excepția unei fete care ne mai ține, totul este negativ. Simona ne mai ține, se duelează cu cei mari.”, declara Hagi în 2018.

Întâlnire de gradul trei între Gică Hagi și Klaus Iohannis

Au trecut trei ani de la această declarație a lui Gică Hagi, iar Klaus Iohannis este la al doilea mandat de președinte. Cu puține realizări notabile în aceste mandate, Klaus Iohannis și-a atras, din păcate, noi critici din partea celebrului fotbalist. Cu atât sunt mai argumentate, având în vedere că Hagi a demonstrat că dacă ai o viziune de viitor poți realiza multe. Poate plecând de la acest context, întâlnirea de la finele săpătmânii trecute dintre Gică Hagi și Klaus Iohannis, o putem numi întâlnire de gradul trei.

Cei doi s-a aflat la un eveniment interetnic și cultural, intitulat „Săptămâna Haferland”, eveniment realizat de comunitatea de sași din localitatea Criț, județul Brașov. Klaus Iohannis s-a aflat în calitate de membru al acestei comunități, dar și ca președinte, iar Gică Hagi în calitate de partener de imagine al festivalului. Nu se știe exact ce au discutat Gică Hagi și Klaus Iohannis, dar a fost o discuție extrem de relaxată, după cum au surprins și imaginile de la eveniment.(vezi galeria)

La deschiderea oficială a a festivalului „Săptămâna Haferland”, Klaus Iohannis a ținut să transmită un mesaj atât comunității sale, cât și celorlalte comunități, dar și românilor.

“Bine v-am regăsit în inima Transilvaniei. Este o mare bucurie să fiu prezent astăzi alături de dumneavoastră şi totodată să acord înaltul patronaj ediţiei din acest an în semn de apreciere faţă de generozitatea, dedicarea şi eforturile organizatorilor şi participanţilor de a duce tradiţia mai departe în ţara ovăzului.

Doresc să felicit organizatorii pentru modul în care au înţeles să ducă mai departe şi să pună în valoare tradiţiile saşilor transilvăneni”, a declarat Klaus Iohannis la deschiderea evenimentului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI