Klaus Iohannis, anunț categoric. Ce se întâmplă acum cu PSD

Anunțul categoric făcut de Klaus Iohannis.

Luni seara, președintele României Klaus Iohannis a vorbit despre alegerile locale și a proclamat victoria PNL, pe care îl numește cel mai rapid partid din România.

Ce se întâmplă acum cu PSD. Anunțul categoric făcut de Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a cerut eliminarea PSD din politică pentru ca ”România să se modernizeze”. Potrivit președintelui, ultima etapă se va juca la alegerile parlamentare din iarnă.

”Românii au votat pentru o direcție nouă, a bunului simț, a respectului față de cetățean, a democrației. Oamenii își doresc comunități administrate de lideri competenți, care își țin promisiunile și își asumă răspunderea oricât de dificil ar fi, indiferent de circumstanțe.

Administrația publică locală trebuie reconstruită pe o serie de piloni fundamentali, precum transparență, integritate, profesionalism, toate puse în slujba unui principiu esențial – interesul public. Românii au arătat că sunt din ce în ce mai implicați în viața comunităților și mai interesați să ia parte la procesul decizional. Mă bucură foarte mult participarea în număr mare a tinerilor la acest scrutin și interesul crescut pe care l-au arătat pentru alegeri. Indiferent de culoarea politică, cei care au câștigat încrederea alegătorilor sunt obligați să livreze ceea ce se așteaptă de la ei, și anume, o administrație publică locală eficientă, performantă, care să garanteze și să ofere prosperitate.

Președintele Klaus Iohannis
Klaus Iohannis, ce se întâmplă acum cu PSD.

Votul de ieri a reprezentat, totodată, și un vot de blam la adresa minciunii, dezinformării, stagnării și incompetenței ridicate timp de decenii la nivelul de politici de stat de către PSD, care a pierdut ieri inclusiv acolo unde mulți baroni pesediști se credeau invincibili. Pentru ca România să se modernizeze, epoca PSD trebuie să se încheie definitiv. Victoria dreptei la alegerile locale este una deosebit de importantă, fără precedent, dar este doar o victorie de etapă.”, a spus Klaus Iohannis, potrivit stiripesurse.ro.

Președintele Iohannis îi felicită pe câștigătorii alegerilor locale

Klaus Iohannis face un apel către pierzătorii alegerilor, cerându-le să facă și o tranziție mai fluentă a puerii, pentru a nu afecta lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

”Îi felicit pe toți cei care au câștigat mandate la alegerile de ieri, dar îi avertizez că nu vor avea deloc o misiune ușoară pentru că așteptările oamenilor sunt foarte mari. Îi îndemn, așadar, să își onoreze toate promisiunile cu onestitate și responsabilitate pentru a demonstra că se află în mod real în slujba celor care le-au încredințat destinele comunităților în care trăiesc.

În încheiere, fac totodată un apel către autoritățile locale să organizeze tranziția de putere la nivelul administrațiilor cât mai rapid și fluent. Ne aflăm în plină criză sanitară provocată de pandemia de COVID-19 și de implicarea tuturor factorilor – centrali și locali – depinde modul în care reușim să gestionăm această situație complicată.”, a spus Klaus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI