21 iul. 2020 | 15:27

Cele mai eficiente medicamente împotriva covid. Doctorii luptă pentru salvarea globală

Știri generale
Cele mai eficiente medicamente împotriva covid. Doctorii luptă pentru salvarea globală
Cele mai eficiente medicamente împotriva covid. Doctorii luptă pentru salvarea globală

Medicii din toată lumea caută cel mai eficient împotriva coronavirusului, dar încă nimeni nu l-a descoperit. Medicamentele folosite în tratarea coronavirusului în unele situații au dat rezultate, în altele nu. Aveți mai jos cele mai folosite medicamente folosite în tratarea COVID-19.

Cele mai eficiente medicamente împotriva coronavirusului. Doctorii încearcă salvarea globală

Posibilele tratamente pentru COVID-19 sunt încă studiate activ și intens și în fiecare se descoperă  lucruri noi despre ele. Clorochina și hidroxiclorochina, medicsamente vehiculate încă de la începutul pandemiei nu s-a dovedit că sunt eficiente sută la sută.

Clorochina, una dintre primele substanțe vehiculate în tratamentul COVID-19, alături de derivata ei, hidroxiclorochina sunt folosite cu succes împotriva malariei de mai bine de jumătate de secol și au fost ipoteze că ar avea și efecte împotriva coronavirusului.

Medicii caută încă un tratament eficient împotriva coronavirusului

Medicii caută încă un tratament eficient împotriva coronavirusului

Clorochina, periculoasă pentru pacienții COVID-19

Cercetările au arătat că aceste medicamente sunt chiar periculoase pentru pacienții infectați cu coronavirus. În prezent, clorochina a fost retrasă ca tratament din SUA, iar cele trei mari studii pe această temă nu au venit cu dovezi care să susțină eficiența medicamentului împotriva virusului ucigaș.

Dexametazona, un hormon sintetic, funcționează pentru aproape toți pacienții și pare să reducă perioada de spitalizare și să crească rata de supraviețuire în cazurile foarte grave de coronavirus.

Dexametazona, rezultate încurajatoare

Dexametazona a fost supusă unui studiu realizat pe 6000 de pacienți. A dat rezultate încurajatoare, iar Marea Britanie deja recomandă folosirea steroidului ca tratament. Marele avantaj al dexametazonei este costul mic al acesteia, precum disponibilitatea ei.  Un alt medicament care a fost intens vehiculat în primele luni ale pandemiei de coronavirus este lopinavir. Acesta este folosit împotriva HIV, folosit și cu denumirea ritonavir.

OMS a oprit studiile cu clorochină și lopinavir

OMS a stopat studiile atât pe clorochină, cât și pe lopinavir, pentru că pacienții nu manifestau nici o îmbunătățire notabilă. Plasma convalescentă, este un alt tratament luat în calcul pentru vindecarea coronavirusului. A trecut mai bine de un secol de când doctorii recomandă transfuziile de plasmă sangvină pentru diferite afecțiuni, iar plasma încă joacă un rol important în medicina de azi.

Cu toate acestea, în cazul COVID-19, dovezile nu sunt încă clare. Până acum, au avut loc cel puțin 20 de studii care au analizat eficacitatea acestui tratament și rezultatele au fost încurajatoare uneori. Însă, nimic nu arătat cât de eficientă este plasma convalescentă.

Favipiravir, nu se știe dacă este eficient 100%

Favipiravir, comercializat ca Avigan, este un alt posibil tratament împotriva coronavirusului. Tratamentul este promovat în special de guvernul japonez, care a și anunțat că este dispus să ofere acest tratament gratuit pentru unele țări afectate. Autoritățile nipone, deși îlpropun cva tratament cu sunt 100% sigure de eficiența lui.

Un alt tratament vehiculat și folosit pentru tratarea coronavirusului este Remdesivir. Remdesivir ar reduce perioada de spitalizare, posibil și severitatea cazurilor. Acesta este singurul medicament a cărui utilitate a fost confirmată clar. Remdesivir oprește sau îngreunează multiplicarea virusurilor. A fost testat împotriva Ebola și a Hepatitei C, fără rezultate semnificative. În schimb, în cazul coronavirusului, pare să fie eficient.

Parteneri
Carmen de la Sălciua o distruge pe Geta Sterp. Reacția dură pe care la dat-o fosta soție a lui Culiță Sterp
Redactia.ro
Horoscop noiembrie 2024. Urmează luna transformărilor profunde, viața ne va fi zguduită din temelii, intrăm într-o nouă eră
Click.ro
Imagini șocante cu pietoni care sar intenționat în fața mașinilor, în Năvodari. Recomandarea polițiștilor pentru șoferi
Digi24
Simona Gherghe, așa cum NU ai văzut-o niciodată! Uite cum arată vedeta brunetă şi cu părul drept!
Vocea.biz
Filmul de pe Netflix care a înnebunit mapamondul. A fost vizionat de peste 13 milioane de ori, în doar câteva zile. Toată lumea vorbește despre el!
Unica.ro
Războiul dintre Prodanca și Reghe, faza pe jigniri. Ce au mai făcut
EVZ.ro
Povestea tulburătoare a Larisei Butnariu. Tânăra a fost chinuită de traficanți și a solicitat sinucidere asistată în cele din urmă. Dezvăluiri din infernul pe care l-a trăit
Spynews
Banii care NU mai pot fi folosiți! Bancnotele pe care nici banca nu le acceptă
Capital.ro
De necrezut! Ce pensie are Mihaela Tatu după 30 de ani de carieră: "Cu pensia pe care o am, nu pot să trăiești"
Avantaje
Vești excelente! 30.000 de euro pentru tinerii căsătoriți
Mediaflux
Astăzi este ziua Simonei Gherghe! Ce surpriză i-au făcut copiii, la prima oră, frumoasei prezentatoare
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Ce studii are Ștefăniță Ciucă, singurul fiu al lui Nicolae Ciucă. În ce domeniu lucrează
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro