”Klaus Iohannis a încălcat constituția!” Argumentele lui Dăncilă care îți taie respirația

Autor: Puiu Alexandru - 06:00, 14 nov. 2019

Viorica Dăncilă a devenit din ce în ce mai agresivă în discursurile împotriva președintelui Iohannis, dar apogeul a fost atins aseară, târziu.

În timp ce Iohannis a organizat o conferință de presă care îl va ajuta enorm în turul doi al alegerilor, iar aparatul de știri false al PSD încerca să ni-l înfățișeze cu căști în urechi, Viorica Dăncilă făcea referire la Constituție. În opinia liderului PSD, candidatul liberal a încălcat Legea Fundamentală.

Dăncilă făcea referire la o afirmație a lui Iohannis din cadrul conferinței în care acesta și-a manifestat speranța că PSD va fi desființat ca partid politic. În opinia șefului Partidului Social Democrat, acesta este o atitudine extremistă, interzisă prin constituție.

„Eu cred că preşedintele nu are încă în memorie tot ceea ce a făcut sau nu vrea să reţină decât ceea ce fac alţii. Preşedintele a încălcat Constituţia, preşedintele nu ştie că în niciun stat membru cu democraţii consolidate preşedintele unei ţări nu iese să ceară desfiinţarea unui partid politic.

Dacă asta înseamnă democraţie… Dacă era să fiu la fel de fricoasă cum este acum preşedintele Iohannis, spuneam că eu nu merg la o dezbatere cu un preşedinte care a încălcat orice regulă a democraţiei. Cum să vii şi să spui să se desfiinţeze un partid politic? Este o atitudine extremistă, un discurs extremist. În niciun stat membru, că ne place un partid, că nu ne place, asta este. Votul cetăţenilor este cel care va decide, aceasta este democraţia, iar votul este suveran.

Dar un preşedinte dictator şi cu un discurs extremist nu poate înţelege acest lucru”, a afirmat Dăncilă, într-o conferinţă de presă la sediul PSD. Ea a mai spus că preşedintele a intervenit în justiţie. „Preşedintele încalcă Constituţia României dacă intervine în justiţie. Preşedintele României a ieşit şi a spus să se schimbe şeful DIICOT, dacă spunea prim-ministrul era prăpăd. Preşedintele României a ieşit şi a spus că trebuie desfiinţată Secţia specială.

Cum poţi tu, ca preşedinte, să asiguri o justiţie independentă în momentul în care tu dai direcţiile pe care trebuie să se meargă?”, a fost opinia formulată de Dăncilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI