Klaus Iohannis a făcut propunerea de premier al României. Dacian Cioloș este alegerea președintelui

Klaus Iohannis a făcut propunerea de premier al României. Dacian Cioloș este alegerea președintelui
Dacian Cilos, desemnat premier de Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, președintele României, l-a desemnat în această seară pe Dacian Cioloș, liderul USR, drept premier. De menționat este că USR este singurul partid care a propus un premier, pe Dacian Cioloș, președintele partidului.

Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis

    • Am avut azi consultări cu partidele după moțiunea de cenzură. În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate: pandemia, creșterea prețurilor la energie. E foarte important să beneficiem de sumele mari din PNRR și să nu dăm cu piciorul la această oportunitate
    • Am reiterat importanța pregătirilor pentru iarnă. Acestea sunt chestiunile importante pentru români
      Partidele au venit cu diferite abordări și propuneri
    • Eu am reținut o propunere pe care o voi pune în practică. Am decis să îl desemnez pentru poziția de candidat de premier pe Dacian Cioloș

Dacian Cioloș, în vârstă de 52 de ani, din Sălaj, a fost ales președintele USR la începutul lunii octombrie, atunci când l-a învins pe Dan Barna. Acesta a mai fost premier în perioada noiembrie 2015 până în ianuarie 2017.

Dacian Cioloș, de profesie inginer horticultor, a fost comisar european pentru Agricultură în perioada 2010 – 2014, anterior fiind ministru al Agriculturii. Acum, Dacian Ciolos are la dispozitie 10 zile pentru a-și forma Cabinetul, misiune deloc ușoară.

Reacția lui Dacian Cioloș, după ce a fost desemnat premier de către Klaus Iohannis

Imediat după desemnare, Dacian Cioloș a făcut un anunț și pe pagina sa de Facebook în care a spus că este o onoare și o responsabilitate.

”Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide.

Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice. Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern. Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR”, a notat Dacian Cioloș pe Facebook.

Despre Dacian Cioloș

Dacian Julien Cioloș s-a născut în data de 27 iulie 1969,în Zalău, Sălaj. El este un politician român, inginer horticultor, fost prim-ministru al României, fost Comisar European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, fost lider al grupului Renew Europe din Parlamentul European și actual președinte al USR PLUS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI