16 aug. 2021 | 16:27

Scandal la nivel înalt. USR-Plus, decizie neașteptată la Guvernare. Ce vor Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu

Politică
Scandal la nivel înalt. USR-Plus, decizie neașteptată la Guvernare. Ce vor Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu
Scandalul Cîțu destabilizează alianța de guvernământ

Încep să se resimtă efectele scandalului în care este implicat Florin Cîțu. Zilele trecute au avut loc mai multe ședințe interne, atât la USR-PLUS, cât și la PNL, pe marginea acestui subiect. Dacă Ludovic Orban l-a atacat public pe premier, cei din USR-PLUS au tăcut și au făcut. Ultimele decalrații ale liderilor formațiunii aflate în alianța de guvernare pun pe jar politica românească.

Scandalul Cîțu destabilizează alianța de guvernământ

Evenimentele din ultimele zile și dezvăluirile cu privire la cele două dosare din America în care este implicat Florin Cîțu sunt pe cale să destabilizeze actuala alianță de la guvernare.

În plină campanie pentru alegerile interne din PNL, au apărut în spațiul piblic informații cu privire la două dosare. Primul, un dosar penal de conducere sub influența alcoolului, iar cel de-al doilea referitor la datoriile avute de Cîțu în America, au dat peste cap tot planul acestuia.

Ludovic Orban, liderul și contracandidatul lui Cîțu la algerile PNL, a declarat public că nu avea cunoștință despre aceste lucruri. În același timp acesta l-a atacat public pe Florin Cîțu, cerându-i să-și facă mea culpa în mod public în fața celor care l-au învestit cu încrederea și girul politic.

La nici 24 de ore de la publicarea primelor informații, Marcel Ciolacu și PSD îi cereau demisia lui Florin Cîțu, în opinia lor, o demisie de onoare. Surse din interiorul coaliției de guvernământ spuneau că deja s-au făcut ședințe interne, în spatele ușilor închise, în interiorul partidelor de guvernare.

USR-PLUS își condiționează prezența în coaliție. Dacian Cioloş şi Vlad Voiculescu vorbesc de retragere

În toate aceste zile, spun surse guvernamentale, USR-PLUS a avut mai multe ședințe interne. Subiectul principal a fost scandalul în care este implicat Florin Cîțu. Aceelași surse spun că evenimentele din aceste zile nu fac altceva decât să dăuneze imaginii actualei guvernări, iar USR-PLUS, în frunte cu Dacian Cioloş şi Vlad Voiculescu, își vor condiționa parteneriatul de guvernare cu PNL.

Astăzi dimineață a amai avut loc o ultimă ședință la USR-PLUS, iar surse apropiate spun că deja Dacian Cioloş şi Vlad Voiculescu se gândesc la o ieșire din actuala coaliție. Intenția se va maerializa, mai spun sursele, doar în cazul în care Cîțu nu demisionează.

Demersul, deloc neașteptat, ar putea schimba definitiv poziția PNL în actuala clasă politică. Ba mai mult de-atât, ar pierde, și-așa fragila, majoritate din Parlament, prin retragerea susținerii din partea USR-PLUS.

Un alt punct de nemulțumire al liderilor USR-PLUS este recenta nominalizare la Finanțe a lui Dan Vîlceanu. Liderii USR-PLUS spun că această nominalizare nu este altceva decât un interes personal al premierului de a direcționa toate resurselor către aleșii liberali, în scopul câștigării alegerilor interne din PNL.

Deși cu șanse la președenția PNL, contextul actual ar putea schimba calculele făcute de Cîțu și staff-ul său politic. Este de așteptat ca astăzi, sau cel târziu mâine, liderii USR-PLUS să iasă în fața presei cu un comunicat legat de actuala situație.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Pască fără aluat. Rețeta lui Sorin Bontea
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Capital.ro
Colosul străin care a preluat compania ce produce una dintre cele mai iubite pâini din România
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro