Klaus Iohannis a dezvăluit noul Guvern al României. Pe cine va numi în funcţia de premier

Președintele Klaus Iohannis a dezvăluit noul Guvern al României, în plin război cu PSD. Pe cine va numi șeful statului în funcția de premier.

Klaus Iohannis a dezvăluit noul Guvern al României

Guvernul Dăncilă a căzut, dar PSD și PNL tot mai au lucruri de împărțit. Președintele României a lansat un atac la adresa formațiunii politice care a fost la guvernare. Șeful statului a fost prezent duminică, 13 octombrie, la Timișoara, cu ocazia Adunării Regionale a organizațiilor PNL regiunea Vest.

La eveniment au fost așteptați aproape 3.500 de aleși locali și parlamentari PNL. Iohannis a vorbit, întâi de toate, despre PSD și posibila sa mișcarea: boicotarea formării unui nou Guvern, apelând la tertipuri pentru a nu-i lăsa pe liberali să vină la putere.

”Gașca de penali a început să atace Justiția și pe români din prima zi de mandat”

„Ştiţi ce, noi suntem în război. Noi suntem în plin război cu PSD. De ce facem asta, de ce suntem în război cu PSD? Noi suntem oameni ai păcii, ai construcţiei, noi suntem oameni care doresc să dezvolte România. Noi am intrat în război. Vă amintiţi cum a câştigat PSD alegerile vorbind despre lapte şi miere care va curge.

Din prima zi de mandat au început să atace Justiţia şi pe români. Ei, gaşca de penali. Şi ne-am opus. Şi ei, şi eu. Apoi au început să atace sistemele mari din România. Au început cu Justiţia, au început să înşurubeze neamuri şi pretenari peste tot”, a spus Klaus Iohannis.

Pe cine va numi în funcţia de premier?

De asemenea, liderul statului a transmis și un avertisment. „Acum vă spun: fiţi pregătiţi pentru guvernare. Urmează o perioada o dificilă pentru că PSD e tot acolo. PSD are de departe cei mai mulţi parlamentari. PSD controlează majoritatea judeţelor. Toţi vă vor ataca, în frunte cu PSD-iştii. Au început deja să vehiculeze sperietori mincinoase PSD-iste. Eu vă spun cu răspundere: nu vor exista tăieri de pensii şi salarii“, a clarificat Iohannis.

Cât despre noua ”echipă” din fruntea țării noastre, Klaus Iohannis spune doar ”fiți pregătiți pentru guvernare”. Drept premier, în locul Vioricăi Dăncilă, rămasă fără funcție, va fi, pe surse, Ludovic Orban, oficial care susține că nu e nevoie ca PNL să caute în afara partidului premier.

„PNL este partidul care a câștigat alegerile europarlamentare, e a doua forță politică și cel mai puternic partid de opoziție. Dacă vom fi chemați să constituim guvernul în jurul PNL, candidatul PNL sunt eu. De ce ar fi nevoie să căutăm un premier în afara partidului? În toate democrațiile, partidele care formează guvernul au ca propunere de premier președintele partidului”, a spus președintele PNL.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI