Cum ar putea arăta noul Guvern PNL, cu Ludovic Orban premier. Rareș Bogdan, ministru. Lista completă (Surse)

România ar putea avea un Guvern PNL, cu Ludovic Orban premier

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după consultările cu partidele politice, că se prefigurează soluția unui Guvern PNL. Șeful statului a precizat că noul premier va fi desemnat luni sau cel târziu marți. Se vehiculează tot mai mult că Ludovic Orban va fi noul prim-ministru, dar au apărut deja și variante de miniștri.

România ar putea avea un Guvern PNL, cu Ludovic Orban premier

„Azi s-au prezentat partidele. PNL a spus clar că e dispus să preia guvernarea, chiar dacă e complicat, se anunță un parcurs dificil. Celelalte partide au afirmat că vor sprijini într-o formă sau alta o asemenea abordare. Așa că de pe acum e destul de clar că ne îndreptăm spre un guvern PNL sau un guvern în jurul PNL, urmând ca în zilele următoare să se clarifice nuanțele”, a declarat președintele Klaus Iohannis după consultările de la Palatul Cotroceni.

În aceste condiții, Ludovic Orban ar putea fi noul premier al României, mai ales că liderul PNL a anunțat că este pregătit să preia această funcție.

„Orice declarație legată de ceea ce se va întâmpla de acum înainte o vom face după reuniunea BPN. Se știe foarte bine că în cazul în care vom fi chemați să formăm Guvernul, persoana desemnată să fie premier sunt eu, Ludovic Orban”, a declarat liderul PNL, după votul din Parlament pe moțiunea de cezură.

Politicienii își fac deja calcule, iar în spațiul public s-au vehiculat mai multe nume pentru posturile de miniștri. Spre exemplu, Rareș Bogdan ar putea prelua portofoliul Ministerului Apărării sau pe cel al Ministerului de Interne, în timp ce Raluca Turcan ar putea fi noul ministru al Educației.

Robert Sighiartău ar urma să fie propus la Ministerul Dezvoltării Regionale, iar Virgil Popescu ar putea prelua portofoliul Ministerului Economiei. La Ministerul Culturii ar urma să ajungă Vlad Nistor, la Externe – Cristian Diaconescu, iar la Finanțe – Florin Cîțu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI