România este în plină criză economică, și cu toate astea companii mari anunță crearea de nopi locuri de muncă, la nivel național. Un astfel de anunț a venit din partea retailer-ului german Kaufland.
După ce a achiziționat noi spații unde să construiască noi rețele de magazine, gigantul Kaufland anunța zilele trecute că până la finele lunii februarie 2021 va creea, la nivel național, peste 1.000 de noi locuri de muncă pentru românii doritori să intre în marea familie Kaufland. După ultimele date statistice, referitoare la numărul de angajați, Kaufland are un număr de 15.ooo de oameni, peste tot în rețaua de magazine pe tot teritoriul României.
Planul de creștere al numărului de angajați vine pe fondul unei extinderi masive, dar și ca urmare a planului de construirea unor noi lanțuri de magazine pe teritoriul României. Deocamdată nu se știu exact locațiile unde cei 1.000 de români se vor putea angaja, dar este certă această nouă dezvoltare a gigantului german, concurent direct cu cei de la Carrefour pe acest segment de piață. Retailerul german Kaufland, liderul vânzărilor cu amănuntul local de vânzări, a mai deschis trei noi hipermarketuri permanente și un hipermarket pop-up până în iunie, astfel că lanțul de hipermarketuri cu preț redus continuă cu planurile de dezvoltare anunțate la începutul anului 2020.
În urma lansării primei rețele publice de stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice dezvoltate pentru a sprijini mobilitatea ecologică, Kaufland România anunță extinderea rețelei de încărcare EV în urma unei investiții de 150.000 de euro. Noua investiție realizată cu ajutorul fondurilor companiei are scopul de a furniza stațiile care vor fi construite pe ruta București – Chișinău.
Noul traseu va oferi peste 500 de km care pot fi parcurși în mod responsabil și vor trece prin București, Buzău, Focșani, Bacău, Iași, în parteneriat cu Renovatio, și, în sfârșit, Chișinău. Stațiile sunt de tip Fast Charge și vor oferi încărcare rapidă prin 3 tipuri de prize: CCS și ChaDeMo, curent continuu până la 50 KW, precum și încărcare normală cu priză de tip 2, AC până la 22 KW.
Prin noul plan de dezvoltare Kaufland își dorește și crearea unui nou coridor care face legătura între România și Republica Moldova și pe planul sistemelor de alimentare eco pentru mașinile electrice, acesta fiind un alt segment în care Kaufland a investit și continuă să investească.
Datorită acestor porturi, stațiile de încărcare vor fi compatibile cu tipurile actuale de mașini 100% electrice, precum și cu plug-in hybride. Mai mult, acestea sunt operate exclusiv de Kaufland și sunt puse la dispoziția clienților gratuit de clienți, sub rezerva anumitor condiții, din dorința de a sprijini eco-transportul.
Coridorul include un număr de șase stații de încărcare în parcările magazinelor Kaufland din București, Buzău, Focșani, Bacău, Iași și Chișinău. Recent, tot în regim propriu, stația din parcarea magazinului Kaufland din Dej a fost pusă în funcțiune. Proiectul de mobilitate electrică va continua cu instalarea stațiilor în toate magazinele care se vor deschide până la sfârșitul acestui exercițiu financiar.