Kaufland dă o nouă lovitură în România. Mutarea pe care nu o aștepta nimeni

Kaufland dă o nouă lovitură în România. Mutarea pe care nu o aștepta nimeni

După ce Kaufland a cumpărat un lot de 1,7 hectare de pe Strada Fabrica de Glucoză, care prelungește autostrada A3 până în zona de afaceri Pipera, dând un nou tun pe piața imobiliară, suma fiind de aproximativ 17,7 milioane lei, conform celor de la profit.ro, gigantul a mai făcut o nouă tranzacție, de data asta menită să îngenuncheze concurența.

Kaufland concurență directă cu Carrefour

Într-un articol publicat recent, cei de la profit.ro anunță un nou tun dat de gigantul Kaufland, de data asta menit să fie concurență directă cu un alt mare retailer, Carrefour. Este vorba de achiziționarea a unei suprafațe de 17.000 de metri pătrați, din cadrul West Park Retail Militari. Tranzacția s-a efectuat între Kaufland și retailerul german de materiale de construcții Hornbach. Cei de la profit.ro estimează prețul tranzacției la aproximativ 2,5 milioane de euro.

Mutarea pe care nu o aștepta nimeni

Terenul în discuție se află între între magazinul Hornbach Militari și Jumbo. În cadrul complexului comercial Wst Park se află concurența celor de la Kaufland și Lidl, Carrefour, care are în zonă cel mai mare hipermarket din rețea. Mutarea este interesantă din mai multe puncte de vedere și se dorește a fi o completarea noului magazin Lidl, inaugurat în iunie în cadrul aceluiași complex comercial din Militari. Cu o investiție inițială de 120 milioane euro, deținătorul complexului comercial, Liebrecht & WooD a construit în zona respectivă, mai exact la kilometrul 13 pe Autostrada A1, pe o suprafață de circa 250.000 metri pătrați, unul din cele mai mari centre comerciale din sectorul 6. Aici se regăsesc retailer ca Hornbach, Carrefour, Kika, Jumbo și Fashion House Outlet Centre.

Kaufland dă o nouă lovitură în România. Mutarea pe care nu o aștepta nimeni
Kaufland dă o nouă lovitură în România. Mutarea pe care nu o aștepta nimeni

Anul trecut, același grup Liebrecht & WooD anunța intenția de a mai dezvolta un nou outlet și a unui ansamblu rezidențial în zona Cernica. Zona respectivă se întinde pe aproximativ 220 de hectare de teren, de-a lungul autostrăzii A2. Grupul Liebrecht & wooD a intrat pe piața locală în anul 2000. După achiziționarea unor suprafețe mari de teren, a construit și vândut către fondul austriac de investiții Meinl European Land  (actualul Atrium European Real Estate) complexul comercial Militari Shopping, vândut, din nou, anul trecut pentru 95 milioane euro către sud-africanii de la MAS REI, conform profit.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI