Justiția românească găsește argumente pentru pedofili. „Victima s-a îmbrăcat sumar și a consimțit actele sexuale”

Justiția românească găsește argumente pentru pedofili. „Victima s-a îmbrăcat sumar și a consimțit actele sexuale”

În ultimii ani, în România, a crescut foarte mult numărul de pedofili, iar cei mai mulți dintre ei se află în libertate, chiar și după ce un tribunal i-a găsit vinovați de fapte terifiante.

Doar în țara noastră, un bărbat poate ajunge să violeze o fetiță între 8 și 13 ani, iar gestul care ar trebui pedepsit cu moartea este clasificat ca un act sexual consimțit. Situația este cu atât mai absurdă, cu cât orice psiholog îți poate confirma că un copil atât de mic nu-ți poate da consimțământul pentru astfel de activități cu consecințe psihologice grave, pe termen lung. Chiar și în cele mai ”flexibile” țări din lumea asta, vârsta minimă pentru exprimarea consimțământului raportat la un act sexual este de 16 ani.

Articolul de pe Tolo.ro agreghează informații dintr-o serie stufoasă de surse pentru a crea o imagine completă a situației grave în care se află justiția din țara noastră în raport cu cazurile de pedofilism. Acest raport vine la scurt timp după ce Ministrerul Justiției a recunoscut că peste 500 de pedofili au fost condamnați cu suspendare, iar fenomenul îngrijorător nu are șanse să se pondereze prea curând.

Dintre acești agresori sexuali care în SUA ar apărea pentru toată viața pe o listă publică și ar fi nevoiți să-și anunțe vecinii, 400 au fost tratați cu indulgență și nici măcar nu au fost clasificați ca pedofili. În România, există o încadrare suplimentară pentru ei, mult mai puțin gravă, intitulată ”acte sexuale cu minori”.

Din păcate, multe dintre acele ”acte consimțite de către victime”, o asociere de cuvinte pe care probabil că nu ai mai văzut-o în viața ta, în realitate sunt violuri. Dintr-un misoginism macabru, gravitatea acelor fapte a fost diminuată de către procurori. Legal însă, ca să ajungă însă la această încadrare, magistrații trebuie să-și asume că fete de 10, 11 sau 13 ani au avut discernământ și și-au dat acordul, când, de fapt, au fost forțate să facă sex cu bărbați adulți.

Ca să-ți dai seama de gravitatea situației și de modul în care justiția apără numeroși pedofili în România, este suficient să ai în vedere doar câteva argumente. Au existat agresori care au susținut că “minora avea o atitudine provocatoare, fiind îmbrăcată sumar mai tot timpul”, iar procurorii au preluat explicația inculpaților. Judecătorii au considerat “relevant” felul în care se îmbrăca fata de 10 ani și 8 luni înainte de a fi violată cu cuțitul la gât și au decis că nu e viol, ci act sexual consimțit!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI