Julio Iglesias, Grammy pentru întreaga carieră: cum a reacționat artistul

Julio Iglesias a fost distins în weekendul care tocmai s-a încheiat cu un premiu Grammy pentru întreaga carieră. Decernarea a avut loc la Dolby Theatre în Los Angeles.

Julio Iglesias este unul dintre cei mai populari soliști de pe întregul mapamond. Artistul latin cântă de peste 50 de ani și continuă să facă valuri prin repertoriul impresionant. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză colecția impresionantă de distincții pe care le-a primit de-a lungul anilor. Cea mai recentă dintre ele este un premiu Grammy pentru întreaga carieră. Evenimentul a fost organizat de Academia Națională a Artelor și Științelor de Înregistrări din SUA.

Unul dintre cei mai influenți hispanici din toate timpurile, Iglesias nu a putut fi prezent la evenimentul din LA, dar a transmis un mesaj video. În acel discurs, a făcut mai multe referire la istoria sa artistică, dar, în final, a fost umit pentru primirea acestui Lifetime Achievement Award. 

„Mi-ar fi plăcut să fiu acolo. Mulţumesc din suflet tuturor membrilor Recording Academy pentru acest omagiu preţios”, a spus Julio Iglesias în mesajul său înregistrat. „Nu m-am născut să fiu muzician. M-am născut să joc fotbal (…) Brusc am avut un accident tragic şi am rămas paraplegic. Atunci mi-au dat o chitară, iar această chitară mi-a schimbat complet viaţa”, a continuat artistul printr-o referință la cariera sa care a început în anii 60.

Premiul i-a fost acordat de tenorul portorican Fernando Varela, iar distincția a fost însoțită de scena din Los Angeles de un colaj video format din momente artistice ale lui Iglesias. Varela a interpretat cu emoție piesele Besame Mucho și Caruso, devenite sinonime cu Iglesias în ultimele decenii.

„Este ultimul lucru la care mă aşteptam. Este un premiu care mă onorează nespus, un omagiu care va rămâne o amintire de neşters în viaţa mea”, a afirmat Iglesias în luna decembrie a anului trecut, într-un interviu acordat agenției EFE, când a aflat că va beneficia de premiul pentru întreaga carieră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI