01 iun. 2022 | 08:43

Joe Biden, anunțul care schimbă tot ce se știa până acum. Ce tip de muniție va trimite SUA în Ucraina pentru a ataca Rusia

Politică
Joe Biden, anunțul care schimbă tot ce se știa până acum. Ce tip de muniție va trimite SUA în Ucraina pentru a ataca Rusia
Joe Biden și Vladimir Putin

Apar informații care ar putea aduce controverse uriașe pe scena politică occidentală, după ce SUA a decis să trimită armament Ucrainei cu scopul de a ataca trupele rusești cu mai multă precizie. Anunțul a apărut în cursul zilei de ieri, într-un articol de opinie publicat marți în cotidianul american New York Times, în care președintele american Joe Biden a anunțat că va trimite sisteme de rachete și muniții mai avansate, după ce cu o zi înainte, acesta afirmase că nu va trimite Ucrainei sisteme de rachete cu rază lungă.

Ucraina solicită ajutor disperat pentru a opune rezistență armatei ruse

SUA a oferit Ucrainei sprijin umanitar și militar încă de la începutul invaziei rusești, cheltuind sume exorbitante pentru a susține financiar nevoile de bază ale trupelor ucrainene pe câmpul de luptă. În urmă cu câteva zile, ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a solicitat de urgență trimiterea de arme grele din partea Occidentului pentru a putea opune rezistență în fața atacurilor agresive ale Rusiei, care a efectuat lovituri de artilerie de-a lungul unei mari părți a frontului care străbate regiunile Lugansk și Donețk.

„MLRS (rachete cu lansare multiplă) este cu adevărat arma de care avem mare nevoie”, a declarat oficialul ucrainean, săptămâna trecută la Forumul Economic Mondial din Alpii elvețieni.

Consilierul președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky, Mykhailo Podoliak, a făcut ecou apelului într-un tweet recent, spunând: „Este greu să lupți când ești atacat de la o distanță de 70 km (43 mile) și nu ai cu ce să ripostezi”.

Joe Biden bagă în ceață Occidentul

În cursul zilei de luni, Joe Biden a răspuns negativ la cerințele Ucrainei, transmițând prin intermediul reporterilor de la Casa Albă că „Nu vom trimite Ucrainei sisteme de rachete care pot lovi în Rusia”.

În cursul zilei de marți, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată, astfel că SUA a decis că va trimite arme grele către Ucraina, în scopul atacării cu mai multă precizie a inamicului. Cu toate acestea, condiția impusă de Joe Biden este aceea de a nu ataca în afara granițelor Ucrainei.

„SUA va furniza ucrainenilor sisteme de rachetă mai avansate şi muniţii care le vor permite să atingă mai precis obiective cheie pe câmpul de luptă din Ucraina”, a scris Joe Biden.

De asemenea, președintele american a spus despre Vladimir Putin că s-a înșelat atunci când a subestimat unitatea Occidentului, nefiind pregătit pentru a opune rezistență în fața atâtor provocări.

SUA vor livra Ucrainei sisteme HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), adică lansatoare de rachete multiple, montate pe blindate uşoare, a explicat, marţi, un oficial de la Casa Albă. Acesta le-a explicat jurnaliștilor că sistemele de rachetă trimise armatei ucrainene vor avea o rază de acţiune medie, de aproximativ 80 de kilometri.

Acesta a dat asigurări cu privire la faptul că aceste sisteme nu usunt cu rază lungă de acțiune, de câteva sute de kilometri, iar condiția impusă de SUA este aceea ca trupele ucrainene să nu atace în afara granițelor țării: „Nu încurajăm Ucraina şi nu oferim Ucrainei mijloacele de a lovi în afara graniţelor sale”, a transmis Joe Biden.

 

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Friptură de miel cu sos de portocale și rozmarin. Deliciul ideal pentru masa de Paști
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat ordin definitiv
Capital.ro
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Tradiții de Paște. La masă, prima dată trebuie să se mănânce ou
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro