Putin „a pus tunurile” pe americani. Primul vizat este Joe Biden

Putin „a pus tunurile” pe americani. Primul vizat este Joe Biden
Vladimir Putin sancționează cei mai importanți americani, inclusiv Joe Biden

Rusia, oligarhii ruși și lui Vladimir Putin au fost afectați de sancțiunile pe care Uniunea Europeană le-a impus asupra Kremlinului. Recent, liderul rus a decis să le întoarcă „favoarea”. Ce interdicții a impus acesta?

Interdicțiile impuse de Vladimir Putin

În cursul zilei de sâmbătă, Rusia a interzis intrarea în țară a 963 de americani. Pe această listă se află și președintele american Joe Biden, șeful CIA William Burns și secretarul de stat Antony Blinken.

De asemenea, Kremlinul a impus, luna trecută, interdicții de călătorie vicepreședintelui SUA Kamala Harris, șefului Facebook Mark Zuckerberg și alți zeci de americani importanți.

„Subliniem că acțiunile ostile întreprinse de Washington, care s-au întors împotriva Statelor Unite ale Americii, vor continua să primească o respingere adecvată”, a precizat ministerul rus de externe după ce a publicat prima dată lista completă a americanilor interziși în Rusia.

Acesta a mai spus că sancțiunile rusești sunt necesar și menite să „forțeze regimul american aflat la guvernare, care încearcă să impună restului lumii o „ordine mondială bazată pe reguli” neocoloniale, să-și schimbe comportamentul, recunoscând noile politici geopolitice”.

Vladimir putin interzice oficialilor americanis a intre in Rusia
Vladimir Putin (Președinte al Rusiei)

Joe Biden, ajutor de 40 de miliarde de dolari Ucrainei

Decizia luată astăzi de Vladimir Putin vine după ce președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a semnat o legislație pentru a sprijini Ucraina cu 40 de miliarde de dolari. Proiectul de lege a fost semnat de conducătorul Americii sâmbătă și a fost adoptat anterior de o largă majoritate bipartizană din Congres.

Fondurile sunt destinate să sprijine Ucraina până în luna septembrie, ele fiind semnificativ mai mare decât cele 33 de miliarde de dolari solicitate de Joe Biden luna trecută.

Adoptarea pachetului de ajutor în Senatul american în cursul zile de joi și în Parlament săptămâna trecută a fost văzută drept un semn al sprijinului popular in partea SUA pentru eforturile Ucrainei împotriva invaziei rușilor.

„Fondurile ne vor permite să trimitem și mai multe arme și muniții în Ucraina, să ne refacem propriul stoc și să sprijinim trupele americane staționate pe teritoriul NATO”, a precizat liderul Statelor Unite ale Americii.

Totodată, Joe Biden a semnat măsura în circumstanțe neobișnuite. Acesta se afla în mijlocul unei călătorii în Asia, către Seul, când un oficial american a adus o copie a facturii pe un zbor comercial către Seul, pentru ca președintele să o semneze, potrivit unui oficial de la Casa Albă.

Citește și: Planul secret pe care îl are Volodimir Zelenski. Cum vrea să îl pedepsească pe Putin