Pască cu brânză dulce și stafide, un desert delicios nelipsit de pe masa de Paște. Acest preparat tradițional atât de îndrăgit de români este pregătit an de an în toate casele. Pasca se prepară de regulă din aluat obișnuit de cozonac, cu diverse umpluturi dulci și aromatizată după gust. Procesul nu este unul deloc complicat și nu aveți nevoie de multe ingrediente. Mai jos vă arătăm rețeta completă de pască cu brânză dulce și stafide. O puteți pregăti oricând, pentru că este un desert absolut delicios!
Nu există masă de Paște fără pasca tradițională cu brânză dulce și stafide. Acest desert se regăsește în orice gospodărie în aceste zile și este adorat de toți românii. Gospodinele prepară pasca din aluat de cozonac și o umplutură simplă din brânză de vaci, cu diverse arome.
Cea mai mare provocare este în a face o pască de Paște finisată bine, cu împletituri bine meșteșugite, care să arate perfect pe masa de sărbătoare, dar să fie și gustoasă. Dacă nu ați încercat până acum acest desert tradițional, mai jos vă prezentăm, pas cu pas, cum puteți face pască cu brânză dulce și stafide acasă. Nu este deloc greu și aveți nevoie de câteva ingrediente din bucătărie.
Pentru aluat:
Pentru umplutură:
Pentru a face aluatul, se dizolvă drojdia în 50 ml de lapte călduț cu o lingură de zahăr și 3-4 linguri făină. Zahărul se topește în laptele rămas, iar galbenușurile se freacă bine cu sare. După ce maiaua a crescut, se toarnă în centrul cantității de făină, se adaugă restul ingredientelor, iar uleiul trebuie să fie ultimul. Se framântă și se lasă la crescut o oră. Pentru umplutură, se amestecă ouăle cu zahărul, untul, brânza, stafidele, grișul și coaja de lămâie.
Din aluat se rupe o bucată pentru cruce, iar restul se întinde și se transferă în tavă. Se pune brânza și deasupra ei crucea de aluat. Se unge cu ou bătut și se coace timp de 30-40 de minute, la 160 de grade Celsius. Când e gata se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Poftă bună!
Vezi și: Secretul celui mai bun cozonac cu ciocolată. Rețeta cu care nu vei da greș