Japonia suspendă vaccinarea cu Moderna. Ce ar fi descoperit în fiolele primite

Japonia suspendă vaccinarea cu Moderna. Ce ar fi descoperit în fiolele primite
Japonia suspendă vaccinarea cu Moderna.

Noi loturi cu vaccin Moderna împotriva coronavirusului au fost suspendate în Japonia, după ce s-au găsit „substanţe străine” în mai multe seruri utilizate într-un centru din prefectura Okinawa.

Japonia suspendă vaccinarea cu Moderna

Azi, radioul public NHK a informat că „substanţele străine” au fost găsite în vaccinuri Moderna, într-un mare centru de imunizare din prefectura Okinawa și că inoculările au fost suspendate.

De precizat este că vaccinurile din Okinawa provin din alte loturi Moderna, față de cele suspendate deja de guvernul japonez, din cauza recontaminării.

Prin urmare, Takeda Pharmaceutical Co, distribuitorul vaccinurilor Moderna, este așteptat să investigheze posibilitatea contaminării vaccinurilor în timpul producției.

În urmă cu trei zile, Takeda anunța decizia de a suspenda trei loturi de vaccin anti-coronavirus Moderna în Japonia, după rapoartele primite de la centrele de vaccinare privitoare la o ”substanță străină” care a fost găsită în flacoane. Atunci, peste 1,6 milioane de doze au fost suspendate.

Flacoanele care au făcut obiectul reclamațiilor inițiale, care au determinat suspendarea, au fost identificate ca făcând parte dintr-un lot specific, însă, ca măsură suplimentară de precauție, au fost suspendate trei loturi fabricate în aceeași serie.

Autoritățile din Japonia au informat că cercetează și decesul a doi bărbați care au fost inoculați cu vaccinul produs de Moderna. Cei doi bărbați au murit luna aceasta, la numai câteva zile de la primirea celei de-a doua doze de Moderna. Fiecare a primit o doză din cele trei loturi care au fost suspendate joi.

De menționat este că Japonia se luptă acum cu cel mai grav val de infecții, cauzat de varianta Delta, cu infectări zilnice noi care depășesc 25.000 în luna august, pentru prima dată de la debutul pandemiei.

La noi se înmulțesc cazurile de pacienți cu covid care apar în baza de date ca fiind vaccinați

O situație bizare are loc însă la noi. Ieri, Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a spus că se înmulțesc cazurile de pacienți cu COVID care apar în baza de date ca fiind vaccinați, dar care, după ce dezvoltă o formă medie sau mai gravă a bolii, recunosc că, de fapt, nu s-au vaccinat.

”În momentul în care primim informaţii legate de emiterea de certificare false de vaccinare, sesizăm poliția”, a spus ministrul Ioana Mihăilă ieri, întrebată cum procedeză medicii în fața unor astfel de cazuri.

Ministrul a mai spus că nu are o evidență clară câte astfel de certificate false de vaccinare au fost semnalate, însă a precizat că fenomenul există și capătă proporții.