România – Noua Zeelandă, sub semnul întrebării la JO 2020? Ce alertă de ultimă oră a fost emisă în Japonia

România - Noua Zeelandă, sub semnul întrebării la JO 2020? Ce alertă de ultimă oră a fost emisă în Japonia
România - Noua Zeelandă, sub semnul întrebării la JO 2020? Ce alertă de ultimă oră a fost emisă în Japonia

România – Noua Zeelandă, sub semnul întrebării la JO 2020? Miercuri, de la ora 11.30, tricolorii dispută ultima partidă din cadrul grupei B a turneului olimpic. Va fi un meci decisiv, doar victoria putând aduce echipei lui Mirel Rădoi calificarea în sferturile de finală. Însă, la ora actuală, există o problemă majoră ce planează asupra disputării întâlnirii de mâine.

România – Noua Zeelandă, sub semnul întrebării la JO 2020?

România – Noua Zeelandă, sub semnul întrebării la JO 2020? Naționala U23 va întâlni, miercuri, de la ora 11.30, la Sapporo, selecționata similară a țării din emisfera sudică. Până acum, toate cele 4 echipe din grupa B au acumulat cîte 3 puncte, dar diferența va fi făcută, în caz de egalitate, de golaverajul general. Un capitol la care România stă cel mai prost, din cauza înfrângerii categorice suferite în fața Coreei de Sud, 0 – 4.  Prin urmare, doar o victorie îi poate califica pe elevii lui Mirel Rădoi în sferturile de finală.

Partida va fi arbitrată de peruanul Kevin Ortega, cel de-al treilea „central” sud-american de care au avut parte tricolorii, în Japonia. Naționala României a străbătut 1.000 de kilometri pentru a ajunge la Sapporo, pe insula Hokkaido, locul de desfășurare a partidei. O veste bună pentru tricolori este absența unuia dintre cei mai importanți jucători ai echipei din emisfera sudică. Winston Reid (33 de ani), căpitanul All Blacks, s-a accidentat în partida cu Honduras și va rata restul competiției. Întâlnirea va avea loc pe arena Sapporo Dome și va putea fi urmărită pe TVR, Eurosport și RRA.

Ce alertă de ultimă oră a fost emisă în Japonia

O problemă de ultimă oră ar putea, însă, să dea peste cap orarul întâlnirii România – Noua Zeelandă și nu numai. Un taifun puternic amenință zona insulelor japoneze. Conform FRF,  FIFA a trimis deja astăzi două rapoarte de alertă și monitorizare către delegația României privind evoluția taifunului Nepartak, precum și către celelalte echipe angrenate în competiția fotbalistică de la Jocurile Olimpice. În același mod sunt informate și delegațiile de la celelalte discipline sportive.

Este de așteptat și un al treilea raport până la finalul zilei, deoarece evoluția dinamică este monitorizată atent de autoritățile japoneze și comunicată direct celor sportive. Momentan, nu este prevăzut un impact direct asupra competiției fotbalistice, iar zona Sapporo unde este cantonată naționala noastră olimpică pare să fie în afara traseului taifunului”, a anunțat aceeași sursă.

Cu toate acestea, insula japoneză principală Honshu, unde se află Tokyo, Kashima sau Yokohama, este posibil să fie impactată de taifun la finalul acestei zile și la începutul celei de mâine, efectele putând duce la modificări ale programului competițional.