Irina Tănase înflorește, Liviu Dragnea suferă după gratii. Ce veste cruntă a primit acum fostul lider PSD

Irina Tănase înflorește, Liviu Dragnea suferă după gratii. Ce veste cruntă a primit acum fostul lider PSD

Irina Tănase umple Instagram-ul cu poze, în timp ce Liviu Dragnea continuă să sufere crunt, după gratii.

Irina Tănase înflorește, Liviu Dragnea suferă după gratii

Irina Tănase postează tot mai des poze cu ea pe Instagram, e fericită, parcă înflorește pe zi ce trece, însă Liviu Dragnea a suferit o nouă lovitură. Sâmbătă, avocata sa a anunțat că fostul lider PSD nu a primit o nouă permisie de a ieși din închisoare, în condițiile în care cu o zi în urm, circulau în spațiul public informații conform cărora o comisie din Penitenciarul Rahova şi-ar fi dat acordul ca acesta să părăsească detenţia pentru 24 de ore.

„Permisia este prevăzută de lege ca persoanele private de libertate să aibă posibilitatea să menţină relaţia cu familia. În cazul dlui Dragnea, nu i-a fost acordată permisia, fără o motivare anume, chiar dacă dânsul a primit din partea garajului toate meritele aferente, condiţiile legale sunt îndeplinite, în ciuda faptului că avea dreptul la această permisie, dânsului nu i-a fost acordată. Nu se motivează refuzul, n-a primit nici dânsul nicio motivare, vreo idee, ceva, să ştie de ce i-a fost respins acest drept“, a declarat Flavia Teodosiu, avocata lui Dragnea, pentru Antena 3. „Nimeni nu cere ca domnul Dragnea să fie favorizat în cadrul Penitenciarului, dar nici defavorizat şi să nu i se încalce drepturile“, a mai spus avocata.

Ce pedeapsă execută Liviu Dragnea

Reamintim că fostul lider PSD execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare în Dosarul Angajărilor fictive. Acesta a mai primit o astfel de permisie la sfârşitul lunii octombrie, chiar dacă că este cercetat penal în dosarul Tel Drum.

Articolul 213 litera b) din legea 254, din iulie 2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate, dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, Liviu Dragnea nu ar fi avut voie să iasă din închisoare pentru o zi.  „(2) Permisiunea de ieşire din penitenciar nu se acordă în cazurile în care deţinuţii se află în una dintre următoarele situaţii: (…) b) sunt cercetaţi sau urmăriţi penal în alte cauze”.

Liviu Dragnea are pe umeri trei infracțiuni, printre care constituire de grup infracţional organizat şi abuz în serviciu. Procurorii sunt de părere că acesta ar fi ajutat firma să primească ilegal bani europeni, în vremea în care acesta conducea Consiliul Judeţean Teleorman. Acesta etse motivul pentru care el nu ar fi avut dreptul să obțină o permisie de o zi pentru a părăsi penitenciarul.

Cu toate acestea, Sorin Dumitrașcu, lider de sindicat ANP, a spus de ce comisia din penitenciar îi poate acorda o permisie fostului lider PSD. „Aşa funcţionează justiţia, funcţionează pe bază de hârtii. Dacă nu există nimic oficial la dosarul de penitenciar, e foarte posibil ca Liviu Dragnea să fie judecat în acele comisii ca şi cum nu ar fi cercetat sau urmărit penal în alte dosare, deşi e de notorietate publică acest fapt. Aşa lucrează sistemul penitenciar, strict pe documente, aşa lucrează şi justiţia.”, a declarat liderul de sindicat pentru Digi24.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI