Ireal! Bărbatul care a lăsat un sat întreg fără internet cu televizorul său. Ce se întâmpla zilnic, la ora 7

Ireal! Bărbatul care a lăsat un sat întreg fără internet cu televizorul său. Ce se întâmpla zilnic, la ora 7
Localnicii rămâneau fără internet la ora 7

Un sat din Marea Britanie a rămas fără conexiune la internet timp de 18 luni datorită unui televizor vechi. Motivul pentru care satul rămânea fără internet în fiecare dimineață s-a aflat.

Cum a lăsat bărbatul, un sat întreg fără internet

Mare i-a fost mirarea unui bărbat din Aberhosan, Marea Britanie, când a aflat că motivul pentru care satul în care locuia rămânea fără internet, era chiar televizorul său. Locuitorii din sat rămâneau fără internet în fiecare zi, de la ora 7 dimineața. Bărbatul aprindea televizorul la ora respectivă, iar interferențele cauzate de acesta afectau conexiunea la internet a întregului sat.

Problemele au durat timp de un an și jumătate, și au fost descoperite într-un final odată cu sosirea inginerilor în localitate, cu un instrument de măsurare a spectrului pentru a găsi eventualele interferențe. Aparatul i-a condus pe aceștia la vechiul televizor al bărbatului care a fost rușinat de faptul că el era cauza problemelor de internet ale satului.

Inginerii au scanat tot satul

Conform BBC, Michael Jones, unul dintre inginerii care i-au dat de capăt problemei, a spus că, bărbatul și-a ”„a oprit imediat televizorul și a promis că nu îl va mai folosi vreodată”. Se pare că acesta s-a ţinut de cuvânt, pentru că satul nu s-a mai confruntat cu probleme ale internetului de atunci.

Inginer la Openreach, Michael Jones a declarat că misterul a fost rezolvat folosind un analizor de spectru pentru a căuta un fenomen cunoscut sub numele de Shine (zgomot de impuls unic la nivel înalt).

„Am mers în sus și în jos prin sat, pe o ploaie torențială, la 6 dimineața, pentru a vedea dacă putem găsi un „zgomot electric” care să ne sprijine teoria”, a explicat Michael Jones.

„Și la 7 dimineața, ca un ceas, s-a întâmplat ceva. Dispozitivul nostru a captat o explozie mare de interferențe electrice, în sat. Sursa era o proprietate de acolo. S-a dovedit că la ora 7, în fiecare dimineață, un locuitor își deschidea vechiul televizor, care afecta internetul întregului sat. După cum vă puteți imagina, când i-am arătat omului ce am descoperit, a rămas uimit să afle că vechiul său televizor second-hand a afectat internetul de bandă largă din tot satul, și a fost imediat de acord să nu-l mai bage în priză” a povestit inginerul.

Imagine, fără conexiune la internet
A lăsat tot satul fără internet.

Aceste evenimente nu sunt atât de rare

Reprezentata companiei, Openreach a spus că problemele de acest gen nu sunt așa de rare precum ar crede unii oameni.

”Orice element cu componente electrice – de la lumini exterioare la microunde și camere de supraveghere, poate avea un impact asupra conexiunii în bandă largă”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI