ÎPS Teodosie revine cu o declarație uluitoare despre covid-19. Răsturnare de situație

ÎPS Teodosie revine cu o declarație uluitoare despre covid-19. Răsturnare de situație
ÎPS Teodosie, un efervescent anti-vaccin și anti-covid

Dacă până recent ÎPS Teodosie era un efervescent anti-vaccinist și anti-covid, la ultima sa apariție radiofonică și-a schimbat declarațiile. Schimbarea vine ca urmare a decesuli unui tânăr din parohia sa, care ar fi decedat ca urmare a infectării cu Covid.

ÎPS Teodosie, un efervescent anti-vaccin și anti-covid

De la declanșarea pandemiei, alături de alte voci, ÎPS Teodosie era un efervescent anti-vaccinist și anti-covid. Declarațiile sale au fost în general împotriva vaccinurilor. Nu de puține ori, atât prin acțiunile sale, dar și prin declarații a dat de înțeles că nu crede în existența virusului care a omorât milioane de oameni, la nivel mondial.

Un moment celebru a fost de Paște, anul trecut, când, deși existau restricții clare, ÎPS Teodosie lua decizia de a împărtăși enoriașii folosind aceeași linguriță, ulterior fiind dat și în judecată. Este momentul în care avocatul Diana Șoșoacă îi sare în apărare, câștigând ulterior și procesul.

Prelatul și-a scimbat optica lucrurilor

Dar a venit momentul în care ÎPS Teodosie pare că și-a schimbat optica asupra lucrurilor. La ultima sa intervenție radiofonică prelatul a făcut noi declarații, de data asta influiențat de decesul unui tânăr, ca urmare a infectării cu virusul covid.

„A murit un tânăr care are parastas de 40 de zile de boala aceasta de acum pentru că boala nu este o ficţiune. Este o realitate. Țin să precizez pentru că mulţi spun « Nu cred în boală ».

Nu trebuie să crezi în boală, boala vine fără să crezi în ea, nu trebuie să crezi ca să vină”, a declarat ÎPS Teodosie.

„Bine este să fim conştienţi când facem ceva”

Noile declarații, surprinzătoare de altfel, sunt în contra-punct cu cele mai multe afirmații făcute de ÎPS Teodosie până acum. Controversele iscate prin cele declarate i-au adus critici dure, atât din partea BOR, cât și din partea opiniei publice. Acuzațiile aduse medicilor, dar și împotriva vaccinurilor anti-covid, i-au adus destul de multe critici și reacții de-a lungul timpului.

,,Nu putem spune că este pecetea, dar nu ştim prea multe despre vaccin. De aceea, mulţi sunt îndoielnici, nu putem să le cerem să nu fie îndoielnici. Sigur că nu există nişte prospecte precise, nu există o asumare a celor care pun acest vaccin. Vaccinurile clasice pe care noi le-am făcut erau asumate, acesta este experimental, nu este asumat, a produs atâtea neajunsuri.

Pentru că este o obligaţie, tot ce este obligat nu este de la Dumnezeu, Dumnezeu nu obligă pe nimeni. De aceea, orice om îşi pune întrebarea cum să facem ceva inconştienţi? Bine este să fim conştienţi când facem ceva”, declara ÎPS Teodosie în urmă cu puțin timp.