Ion Rădoi de la Metrorex lămurește curiozitatea oamenilor. Ce caută lângă Diana Șoșoacă și George Simion

Ion Rădoi de la Metrorex lămurește curiozitatea oamenilor. Ce caută lângă Diana Șoșoacă și George Simion
Ion Rădoi de la Metrorex, despre motivul pentru care a fost la protest alături de Diana Șoșoacă și George Simion

Ion Rădoi, lider Metrorex, a ieșit în stradă, la protestul împotriva noilor restricții, la care au participat și George Simion și Diana Șoșoacă. Motivul pentru care s-a alăturat acestora.

Ion Rădoi de la Metrorex a participat la protestele anti-restricții din Piața Victoria. Ce căuta lângă Diana Șoșoacă și George Simion (AUR)

În întreaga țară a fost o noapte de foc. Oamenii au ieșit din case pentru a protesta față de noile restricții impuse de autorități în pandemie. Printre manifestanți s-au numărat și lider politici, artiști sau recunoscuți. De pildă, George Simion, lider AUR, și fosta sa colegă, Diana Șoșoacă, dar și Ion Rădoi. Prezența sa la protest a avut atât scopul principal al tuturor românilor în contextul actual, cât și unul specific, legat de răfuiala sa cu autoritățile în ceea ce privește spațiile comerciale din subteran peste care este stăpân. El s-a înfășurat în tricolor, cu o mască de culoare galbenă.

„Este o acțiune la intimidare. Noi ne aflăm în proces, iar dosarul este pe rolul Tribunalului București, Secția Comercială. Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive nu se poate aplica ceea ce visează administrația. Nu au cum să evacueze. Doar n-o să dea oamenii afară cu buldozerul. În plus, peste 80% din spații sunt construite de Sindomet”, declara Ion Rădoi joi, 25 martie. O zi mai târziu, 26 martie, o parte dintre angajații Metrorex au blocat Bucureștiului oprind circulația metrourilor pentru 24 de ore.

Motivul pentru care s-a aflat în compania lor

Newsweek România l-a întrebat pe liderului Unitatea-Sindicatul Liber Metrou de ce s-a alăturat unui protest la care au participat George Simion, liderul AUR, și senatoarea Diana Șoșoacă.

„Eram la Piața Victoriei cu o parte dintre colegii mei, ca orice român nemulțumit. Am ieșit împotriva mincinilor guvernului, ce au promis și ce nu au făcut. În momentul în care vrei să reduci locurile de muncă, când tu ai dezvoltat rețeaua (de metrou – n.r.), când tu vrei să le reduci salarile cu 25%, ce să facă oamenii aceia”, a răspuns Rădoi.

A clarificat că nu are nicio legătură cu AUR

„Nu am nicio legătură cu AUR. Eu am fost parlamentar pe stânga, la PSD. Dar nu mă interesează nici pe mine, nici ca organizație să revin în politică. Politica pe care o facem noi este aceasta socială. (…) Sunt și unii extremiști, eu nu… Nici oamenii din organizația pe care o reprezintă nu au avut astfel de ieșiri. Și eu sunt patriot, dar în nici un caz nu încurajez extremismele”, a completat sindicalistul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI