Diana Șoșoacă protestează în Piața Victoriei. Nimeni nu poartă mască

Câteva sute de persoane protestează în Piața Victoriei față de măsurile luate de autoriți pentru combaterea răspândirii COVID-19. Diana Șoșoacă este și ea prezentă la manifestație, alături de reprezentanți ai Partidului Neamului Românesc.

Protest în Piața Victoriei. Diana Șoșoacă denunță „dictatura măștilor”

Protestatarii nu poartă mască și nici nu respectă distanțarea socială. Ei scandează împotriva Guvernului și a măsurilor luate în contextul pandemiei.

Mai multe proteste au loc și în alte orașe din România. Manifestanții s-au mobilizat pe Facebook, acolo unde au stabilit ora și locul protestului.

La protestul din București participă și reprezentanți ai Horeca, cerând ca restaurantele și localurile să se deschidă la interior. În plus, manifestanții cer renunțarea la măștile de protecție, denunțând „dictatura” care s-a instaurant în ceea ce privește obligativitatea purtării măștii.

Autoritățile sunt pregătite să intervină la protest

Direcția Generală de Jandarmi din București a transmis că recomandă să se păstreze distanța socială și să se poarte mască de protecție.

„Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a adunărilor publice, trebuie să manifestați pașnic și civilizat, să vă delimitați de persoane care tulbură ordinea publică sau incită la violență și să semnalați jandarmilor prezența în zonă a unor astfel de persoane.

Reamintim că, pe timpul stării de alertă, conform legii, numărul participanților la mitinguri sau demonstrații trebuie să fie de maximum 100 de persoane.

Organizatorii acestor adunări publice au obligațiile legale de a respecta locul și intervalul orar de desfășurare a activităților, precum și celelalte norme de protecție sanitară colectivă, în contextul epidemiologic actual”, a transmis Jandarmeria.

Diana Șoșoacă: „E o tentativă de omor”

Sâmbătă, 20 martie, s-au înregistrat 6096 de cazuri noi de COVID-19 la nivel național, iar 1433 de cazuri doar în Capitală, unde rata de incidență este de 4,85 la 1000.

Diana Șoșoacă vrea demisia secretarului de stat Raed Arafat, alegeri anticipate și un guvern condus de tehnocrați. Senatoarea mai spune că cea ce se întâmplă în școli este „o tentativă de omor”, făcând referire la necesitatea purtării măștii de către copii.

„Este o tentativă de omor ce se întâmplă în școli. Cum e posibil să facă sport cu masca pe față? Iohannis, care a distrus România împreună cu criminalii anteriori și actuali să vină și să vorbească cu poporul și cu singurul senator care îi apară pe români. Unde e Cîțu? Unde sunt miniștrii? Grupul de comunicare strategică și cel pentru vaccinare nu au niciun medic. Sunt persoane din ministere, purtători de cuvân, din câte am înțeles toți fac parte din Servicii. Noi nu avem pandemie. Nu e nici măcar epidemie certificată în România. E o chestie logică care reisese inclusiv din legislație. Nu mă las până când acești oameni nu vor fi demiși sau nu își vor da demisia”, a declarat Diana Șoșoacă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI