Ion Cristoiu, mesaj manifest după incendiul de la Matei Balș. Întrebarea care e pe buzele tuturor românilor

Ion Cristoiu, mesaj manifest după incendiul de la Matei Balș. Întrebarea care e pe buzele tuturor românilor
Ion Cristoiu, mesaj manifest după incendiul de la Matei Balș. Întrebarea care e pe buzele tuturor românilor

Ion Cristoiu aduce critici dure la adresa guvernanților și a președintelui Klaus Iohannis. Jurnalistul critică și lipsa de reacție a PSD. Ce îl nemulțumește pe acesta?

Ion Cristoiu, mesaj dur după incendiul de la Balș

Jurnalistul este de părere că cei aflați la putere nu au înțeles nimic după incendiile care au avut loc anterior, referindu-se la cel de la Colectiv, dar si la cel de la Neamț. În contextul actual, Cristoiu îi critică dur pe cei pe care îi consideră responsabili, printr-un mesaj manifest postat pe blogul său.

După ce a făcut un rezumat scurt al celor întâmplate, Cristoiu a criticat dur actuala clasă politică. El a vorbit si despre lipsa de reacție a Partidului Social Democrat. Criticile sale au fost îndreptate și către președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu. Pe acesta din urmă îl descrie ironic ca fiind „o simplă umbră pe pânza regimului Klaus Iohannis”.

„Vineri, la ora 13, la fața locului s-a deplasat Klaus Iohannis, președintele României. La finele unei discuții cu factorii responsabili, domnia sa a ținut un discurs. A doua zi s-a furișat la fața locului ca nu cumva să-l vadă Klaus Iohannis, aflat pe pârtia de la Păltiniș, și premierul Florin Cîțu, o simplă umbră pe pânza regimului Klaus Iohannis. Cum s-a mai întâmplat și altădată, asupra spitalului s-au năpustit anchetatorii. Corpul de Control al premierului, Corpul de control al Ministerului Sănătății, Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, care au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Potrivit imaginii publicitare urmărite de regim, procurorii investighează de zor. De remarcat că și în cazul tragediei de la Piatra Neamț procurorii investighează de zor. De două luni tot investighează de zor. N-au ajuns nici acum la un rezultat, scria Ion Cristoiu.

Jurnalistul, atac la guvernanți

Jurnalistul susține că tragedia care a avut loc la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” nu pare să aibă consecințe majore în conștiința colectivă. Acest lucru ar explica abordarea superficială și nepăsătoare a autorităților, spune acesta.

„Atât Klaus Iohannis, cât și alți lideri ai regimului de Centru Dreapta, au tratat tragedia cu aceeași lipsă de empatie cu care noi, românii, tratăm tragedia unei catastrofe feroviare în India. Citim despre un număr de sute de morți, vedem la televizor scene de coșmar, fără măcar a tresări.

Klaus Iohannis s-a străduit după accident să-i minimalizeze importanța. A ajuns la fața locului abia pe la prânz, când accidentul își pierduse postura de Breaking News, a exploatat cât a putut de tare expresia foarte (foarte tristă, foarte rău), dovadă a lipsei de empatie suplinite de apelul la clișee, a felicitat forțele de intervenție și cadrele medicale din toată țara, sugerând c-a fost o victorie și nu un dezastru (au fost doar cinci morți, când puteau fi 100!), după care a plecat la ski la Păltiniș. N-a cerut nici o demisie, n-a avut nici o tresărire de revoltă, n-a dat cu căciula (imaginară!) de pământ, n-a ridicat tonul, n-a țipat de durere. A măcănit pur și simplu, a continuat jurnalistul în mesajul-manifest postat în online.

Cristoiu: „Pentru Autorități tragedia e deja uitată”

Totodată, făcea referire și la reacția premierului Florin Cîțu, dar și a liderului PNL Ludovic Orban, despre care susține că ar fi tăcut, referindu-se la lipsa sa de implicare. Nici prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan nu a scăpat de criticile jurnalistului.

Premierul Florin Cîțu a bâiguit ceva despre nevoia ca funcționarii să iasă din birouri, liderii USR-PLUS au elogiat forțele de intervenție, punând pe seama Guvernării de Centru Dreapta, faptul că pompierii au venit la timp, liderul deputaților USR-PLUS din Camera Deputaților a susținut că PSD e de vină, și a fost cât pe-aci să ceară plecarea PSD din fruntea ministerului Sănătății, Ludovic Orban, președintele PNL, partid de Guvernământ, a tăcut cât a putut de tare. Nu s-a mai auzit nici vocea lui Rareș Bogdan, răgușită după cât de tare și de mult a strigat că n-a vrut să-l jignească pe președintele PNL apreciind că i s-a umflat capul.

Cristoiu este de părere ca această tragedie este deja uitată de autorități și acuză faptul că nimeni nu a demisionat în urma nenorocirii și nici o măsură nu ar fi fost luată, cu toate că incendiul s-a soldat cu morți.

Pentru Autorități tragedia e deja uitată. N-a demisionat nimeni, nu s-a cerut în interiorul Guvernului nici o demisie, nu s-a luat nici o măsură, nici măcar una hei-rupistă. Procurorii se fac că lucrează, pentru că se tem de moarte să stea în pavilioanele de COVID 19, a mai scris Ion Cristoiu pe blogul său.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI