Iohannis, Dăncilă și Tăriceanu, reacții fabuloase după triumful Simonei Halep la Wimbledon: Victorie excepțională pentru tenisul românesc

Iohannis, Dăncilă și Tăriceanu, reacții fabuloase după triumful Simonei Halep la Wimbledon

Simona Halep a dominat-o pe Serena Williams în finala de la Wimbledon. Românca a pus mâna pe cel de-al doilea trofeu de Mare Șlem din carieră și a adus și multă mândrie în inimile românilor, printre care se numără și politicienii noștri.

Iohannis, Dăncil și Tăriceanu,reacții fabuloase după triumful Simonei Halep la Wimbledon

Constanțeanca Simona Halep, locul 7 WTA, a dominat-o pe Serena Williams, locul 10 WTA, în finala de la Wimbledon și a câștigat cu scorul 6-2, 6-2.După 50 de minute de meci, românca a pus mâna pe cel de-al doilea trofeu de Mare Șlem din carieră și a devenit prima româncă din istorie care a ajuns până în ultimul meci al turneului londonez. Halep pleacă din Anglia cu marele premiu în valoare de 2,6 milioane de euro. După ce a scris istorie la Wimbledon 2019, fiind prima jucătoare din țara noastră care ajunge în finală, a umplut sufletele tuturor cu mândrie, putere și a făcut toți românii să se simtă invincibili măcar pentru o clipă. Printre cei care se bucură pentru reușita Simonei și, implicit, a României, se află și politicienii noștri. Oficialii țării au postat imediat ce meciul s-a terminat diferite mesaje pe rețelele de socializare de susținere pe viitor și de felicitări pentru prezent.

Președintele Klaus Iohannis și-a arătat considerația față de munca sportivei felicitând-o și descriindu-i câștigul ca pe o victorie excepțională pentru tenisul Românesc, dar și pentru România. „Felicitări, Simona Halep pentru câștigarea turneului de Grand Slam de la Wimbledon! O victorie excepțională pentru tenisul românesc, pentru România!”, a scris liderul statului.

Un mesaj, puțin mai scurt, dar clar, i-a transmis și premierul Viorica Dăncilă lui Halep. Oficialul a scris, cu multă măreție în suflet, că ”regina României” a umplut românilor inimile de bucurie și mândrie. „Felicitări campioanei României! Felicitări, Simona! Ne-ai umplut inimile de bucurie și mândrie!”, a scris Viorica Dăncilă.

De asemenea, și din partea lui Călin Popescu Tăriceanu a venit un mesaj de susținere. „Simona, ai fost și vei rămâne o inspirație pentru noi toți. Felicitări pentru superba victorie, cuvintele nu ajung pentru a-ți transmite ceea ce meriți cu adevărat!”, a scris politicianul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI