04 feb. 2022 | 13:21

Investițiile în aur sunt cea mai bună idee în 2022. Tot ce trebuie să afli e aici

Știri generale
Investițiile în aur sunt cea mai bună idee în 2022. Tot ce trebuie să afli e aici

De-a lungul istoriei, aurul a fascinat pe toată lumea, fiind un simbol al opulenței și bogăției, privilegiu al clasei conducătoare în vremurile de demult, dar și sursă de alianțe sau conflict în trecut. Acest metal prețios a reprezentat a reprezentat moneda internațională preferată a oamenilor de pretutindeni, din vremea civilizațiilor antice și până în epoca modernă. Investiția în aur rămâne o foarte bună idee și în 2022. Află în continuare de ce.

Investițiile în aur, cea mai bună idee în 2022

În perioadele de instabilitate politică sau inflație, aurul este perceput adesea de investitori ca o barcă de salvare și pe bună dreptate. Acest material prețios reprezină unul dintre cele mai sigure active, fiind o acoperire extraordinară în situațiile dificile.

În prezent, ca și în trecut, investiția în aur este privită ca un depozit de valoare, iar faptul că acest metal prețios a devenit mai accesibil a făcut ca interesul pentru el să crească. Totuși, inainte de a investi în aur, este bine să cunoști câteva chestii elementare.

1. În timp, aurul își păstrează și mărește valoarea

Dacă te-ai decis să aloci o parte din banii tăi pentru a achiziționa aur trebuie să știi că faci o alegere foarte bună. Acest minereu rar reprezintă una dintre cele mai sigure investiții, iar asta se datorează faptului că, față de monedele fiduciare din întreaga lume, acesta își păstrează valoarea de achiziție. În plus, aurul nu înregistrează scăderi semnificative de preț în ciuda ciclurilor economice, ba dimpotrivă, își mărește valoarea în timp.

2. Acest metal nu aduce dobândă 

Spre deosebire de active, investiția în aur nu aduce dobândă sau dividende, însă este durabil și tangibil. Aurul își păstrează în timp puterea de cumpărare, valoarea sa fiind incontestabilă în raport cu banii obișnuiți.

Citește și: Magazinul care a dat gratis bijuterii din aur. Clienții au năvălit în locație, ce a urmat

Tot ce trebuie să afli e aici

3. Aurul poate fi vândut pretutindeni

Investiția în aur reprezintă o idee cu atât mai bună, cu cât acest metal prețios poate fi comercializat în orice colț al lumii. Totodată, aurul rămâne stabil în cazul unui eventual fenomen de devalorizare bruscă a valutelor sau monedelor naționale.

4. Valoarea aurului crește în perioada de criză

Aurul este oricum un minereu rar și valoros, însă acesta devine și mai valoros atunci când apar crize economice. Acest lucru se întâmplă deoarece mulți investitori își vând acțiunile deținute și cumpără aur pentru a beneficia de siguranță și stabilitate pe termen lung.

5. Investiția în aur este exceptată de la plata TVA

În vreme ce multe dintre activele de investiții, comerțul cu acestea sau veniturile din dobanzi sunt impozitate, cei ce investesc în aur sunt scutiți de plata TVA. Aurul de investiții cu o puritate de cel puțin 995 ori monedele de aur cu o puritate peste 900, bătute după 1.800, sunt exceptate de la achitarea taxei pe valoare adăugată, conform legislației europene.

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Furtuna de zăpadă Jari. Meteorologii sunt derutați de amploarea dezastrului
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Banii vor fi virați direct pe cardurile românilor! Guvernul a aprobat măsura joi, 21 noiembrie
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro