08 sept. 2020 | 18:46

Ce cumpără bogații lumii în timp ce săracii mor de foame. În ce își investesc banii acum, pentru viitorul apropiat

Știri generale
Ce cumpără bogații lumii în timp ce săracii mor de foame. În ce își investesc banii acum, pentru viitorul apropiat
Ce cumpără bogații lumii în timp ce săracii mor de foame. În ce își investesc banii acum, pentru viitorul apropiat

Pandemia a îngropat economia mondială, iar perspectivele sunt sumbre. Frica de o creștere bruscă a inflației din cauza crizei economice îi împinge pe bogații lumii să facă investiții sigure, în timp ce pentru alții grija zilei de mâine le transformă viața în chin.

Bogații lumii, investiții pe repede-înainte de teama inflației

Economia globală sângerează, iar previziunile nu ne dau motive de optimism. Restricțiile asociate pandemiei au pus la pământ consumul și investițiile și mai toate țările anunță cifre dezastruoase pentru al doilea trimestru al anului. Dar legea este o barieră peste care leii sar, sub care câinii se strecoară și de care boii se poticnesc. Fiecare se descurcă așa cum poate, astfel că, în vreme ce oamenii de rând nu își pot cumpăra strictul necesar, bogații lumii fac investiții sigure pentru viitor. Astfel au fost rânduite lucrurile, iar fiecare trăiește la nivelul la care s-a poziționat.

Aur, Bitcoin și whiskey la masa milionarilor

Investitorii cumpără aur, Bitcoin și whiskey pentru a-și alina teama de inflație. Încă de la începutul crizei financiare, o mulțime de investitori și experți avertizează că dobânzile apropiate de zero și programul Băncii Centrale Ameicane de Achiziții vor inunda economia cu dolari și vor împinge în sus prețul de consum, care va crea bule de active ce vor plesni la final.

Cu toate acestea, inflația nu a înregistrat creșteri uimitoare în ultimul deceniu, acțiunile la nivel mondial returnând peste 150% cu dividente, iar obligațiunile pe termen lung au dublat banii investitorilor. De altfel, nici pandemia și recesiunea generată de aceasta nu au anulat câștigurile.

De exemplu, în ultimii 10 ani, prețul aurului a urcat cu mai puțin de 60%. Totuși, aurul a înregistrat în ultima vreme o creștere puternică a cererii. Pe lângă el, oamenii achiziționează Bitcoin și chiar whiskey în căutare de protecție financiară.

Vremuri tulburi pentru economia lumii

Eurostat, institutul de statistică al Comisiei Europene, a anunțat că zona euro a înregistrat o contracție economică istorică, de 12,1%, de departe cel mai semnificativ declin din ultimul sfert de secol. Pentru întreaga Uniune Europeană, produsul intern brut (PIB) a scăzut cu 11,9% în al doilea trimestru. În Europa, cele mai rele vești vin din Spania. Și în Franța PIB-ul a scăzut cu aproape 14% în perioada aprilie-iunie.

„Le spun francezilor că ar trebui să-și cheltuiască economiile, pentru că asta va accelera redresarea. Înțeleg că oamenii sunt îngrijorați: observă criza, văd că e globală, se tem de valul al doilea al pandemiei, dar cea mai bună cale de a ieși rapid din groapă este să cheltuim”, a spus ministrul francez de Finanțe, Bruno Lemaire.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Capital.ro
Angajații români care vor avea salariu de bază mai mare decât minimum pe economie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro