03 dec. 2023 | 17:03

Invenția fostului coleg de celulă al lui Fane Spoitoru. Povestea lui Ionel Sporea s-a transformat într-un film EXCLUSIV

Diverse
Invenția fostului coleg de celulă al lui Fane Spoitoru. Povestea lui Ionel Sporea s-a transformat într-un film EXCLUSIV
“Proiectul a început cu vreo 3-4 ani în urmă.”

Viața lui Ionel Sporea nu a fost una ușoară, ci plină de evenimente parcă desprinse dintr-un film. Iar pentru că viața sa a fost un adevărat film, acesta l-a transformat într-unul. El este românul care a inventat lansatorul automat de mingi de tenis de masa, iar comuniștii la închisoare în urma unei înscenări, ajungând coleg de celulă cu renumitul Fane Spoitoru. Ulterior, Ionel și-a refăcut viața în străinătate.

Povestea lui Ionel Sporea s-a transformat într-un film

Ionel Sporea este personajul principal din viața reală a filmului “Omul fără linia vieții”. Bărbatul și-a dorit că viața lui să fie trasnformată într-un film, la propriu. A fost ajutat să scrie scenariul, neavând experiență în acest domeniu, iar rezultatul a fost unul pe măsura așteptărilor sale.

Citește și: Secretul Maiei Morgenstern s-a aflat. Ce a ținut ascuns de ochii publicului, până acum

Mai ales că, din distribuție fac parte nume importante ale scenei românești, precum Maia Morgernstern, Carmen Tănase și Eugenia Șerban. În 1970, când avea doar 12 ani, Sporea a devenit campion național la tenis de masă. Șapte ani mai târziu a reușit să creeze conceptul unui lansator performant de mingi de tenis de masă.

Află despre: Eugenia Șerban rupe tăcerea despre cinematografia din România. De ce regizorii noștri filmează peste hotare, de fapt VIDEO EXCLUSIV

Invenția a fost înregistrată oficial în 1985, doar că în perioada regimului comunist toate drepturile intelectuale aparțineau statului. Din păcate, în urma unei înscenări făcută de securitate, Sporea a fost acuzat de luare de mită și trădare de patrie, și a fost condamnat la 12 ani de închisoare la Jilava, acolo unde s-a împrietenit cu Fane Spoitoru.

O viață demnă de un film! Inventatorul a dormit pe străzi, sub cartoane

Bărbatul a executat în total 14 luni din sentință, pentru că în 1989 a avut loc Revoluția, iar după moartea lui Ceaușescu a fost eliberat și decis să emigreze.

Vezi și: Anamaria Prodan, dezvăluire șocantă despre Fane Spoitoru. Ce a putut spune și despre Nuțu VIDEO

Astfel, Ionel Sporea a ajuns în Belgia, unde timp de o săptămână a dormit pe străzi, sub cartoane.

Invenția fostului coleg de celulă al lui Fane Spoitoru. Povestea lui Ionel Sporea s-a transformat într-un film EXCLUSIV

”M-am rugat de Ioan Cărmăzan să îmi scrie scenariul”

Ulterior, a început să lucreze ca barman. Patru ani mai târziu, mașinăria a câștigat premiul special la Târgului Internaţional de la Moscova. După anul 1994, Ionel Sporea a plecat în Canada și s-a stabilit acolo.

“Proiectul a început cu vreo 3-4 ani în urmă. Pandemia ne-a blocat vreo 2 ani, ne-a mai blocat războiul din Ucraina, pentru că am colaborat cu casa de producție de la Chișinău, iar lucrurile au stat mai rău acolo.

Timp de un an jumate au durat filmările, post producția… Ideea filmului a pornit după romanul meu autobiografic. Romanul l-am făcut acum 10 ani și nu am vrut să rămână în sertar. Eu sunt prieten de 56 de ani cu maestrul Ioan Cărmăzan. M-am rugat de el să îmi scrie scenariul, pentru că eu habar nu aveam, nu făcusem asta niciodată. Mi-a dat scenario de-ale lui să le citesc, mă duceam pe la el să î icer sfaturi, iar în 3, 4 luni de zile mi-a dat aprobarea că pot să încep să înregistrez.

Fimul este extraordinar. Pe 16 noiembrie am fost în Flordia, la prima apariție, la premiera mondială și am câștigat 3 premii: Cel mai bun film, cea mai bună regie și cel mai bun actor.”, ne-a declarat inventatorul, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Vezi și: EXCLUSIV Relații legendare între clanurile de interlopi din București și oameni importanți din MAI. Cum l-a pus în genunchi Fane Spoitoru pe șeful Poliției Române

Cum a ales Ionel Sporea personajele pentru film?

Ajutat de buna sa prietenă Eugenia Șerban, bărbatul a reușit să facă o echipă pe cinste pentru filmul său:

“Mă cunosc bine cu actrița Eugenia Șerban. Când am avut nevoie de câte un personaj, ea m-a pus în legătura. Practic, toți actorii renumiți din București i-am adus noi, iar pe cei din Moldova, s-a ocupat casa de producție.

Pe Carmen o vom vedea din nou țigancă. Joacă fantastic!”, ne-a mai spus Ionel Sporea, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Rămâne să așteptăm să fie difuzat și pe amrile ecrane dn România, iar spectatorii să-și facă o părere despre povestea lui Ionel Sporea, transformată într-un film.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Prognoza meteo, 11 mai. Vremea se încălzește din acest weekend
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Capital.ro
Sâmbăta din Săptămâna Luminată, tradiții și obiceiuri. Ce nu trebuie să faci în această zi
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro